Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 9. juli 2009, kl. 08.44

Krig!

Hvis der ikke allerede var en krig igang mellem Microsoft og Google, tror jeg nok denne meddelelse ville blive opfattet som en krigserklæring.

Da jeg først hørte, at Google ville lave et OS undrede jeg mig: Hvad vil de på den galej? Men jeg kan jo nu se, at konceptet er logisk.

Ved at lave et simpelt OS, der stort set blot er bygget rundt om en browser, "tvinger" det folk til at bruge applikationer på nettet (og her fører Google!), istedet for at have dem liggende lokalt på maskinen.

Jeg siger tvinger i gåseøjne, for det er jo alligevel den vej, det går i øjeblikket - de web-baserede applikationer fungerer efterhånden så godt, og det er så enkelt at kunne tilgå sine ting fra overalt i verden, at de benyttes mere og mere.

Det er klart at OSet ikke vil være særlig interessant til mere avancerede computere; men det er jo også et mindre og mindre marked der rent faktisk behøver dette; udviklingen er de senere år faktisk gået baglæns, på den måde at behovet for kraftfulde PC'er bliver mindre og mindre, efterhånden som mere og mere bliver lagt på nettet - i skyen, som den kaldes in the biz.

Så når Google målretter et gratis operativsystem mod de "tynde" webklienter - OpenSource endda, så alle kan se hvordan det er skruet sammen, og endda selv bidrage - skal det blive interessant at se, hvad Microsofts modsvar bliver.

Mit gæt bliver, at de vil forsøge noget af juridisk vej, for teknologisk og konceptmæssigt har de et problem!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: