Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 2. december 2010, kl. 00.40

Kræftpatienter har brug for blod

Jeg fik mange hits på indlægget om de unge mænd som ikke turde blive donorer - fordi mange søgte svar på spørgsmålet om det nu var flest mænd eller kvinder som bliver donorer.

Og måske er det lidt snyd, men det gav mig blod (høhø) på tanden til at fortsætte med at bringe svarene - hvis jeg altså selv kan finde ud af dem. Men jeg plejer jo at være rimeligt god til det med research.

Og, tja, den eneste det kan være til skade for er vel nærmest mig selv, i det jeg hjælper flere til det rigtige svar, og dermed udvander egne gevinstchancer - og donorsagen får lidt mere opmærksomhed ved at jeg skriver de her indlæg - så det er vel sådan set fint nok?

Anyway - spørgsmålet for 2. december går på hvilken gruppe patienter som modtager mest blod: kræftpatienter, ulykkesofre eller kejsersnit-fødende.

Og det korrekte svar er kræftpatienter - de bruger 39% af det samlede forbrug af blod. Det skyldes for en stor del, at kemoterapi hæmmer dannelse af røde blodlegemer i knoglemarven, og patienterne derfor udvikler anæmi (blodmangel). Her kan man læse mere om anvendelsen af blodet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

Helt ærligt, hvis jeg kunne så ville jeg være bloddonor men desværre må jeg ikke fordi jeg får medicin.
Min skønne lillebror har nemlig haft cancer og har fået blod. Jeg er dybt taknemlig over at der er nogle mennesker, der har valgt at hjælpe til - dog anonymt - med at min bror blev sygdomsfri. Tænk så uselvisk!

Leoparddrengen sagde ...

For mit eget vedkommende var det noget jeg (bevidst?) ikke havde skænket en tanke før for et par år siden, da Donor Nyt dumpede ind ad min brevsprække - som del af en kampagne går jeg ud fra. Og jeg kom til at tænke på, at det da nok kunne være meget godt - både for mig og andre.

Jeg har altid haft noget skræk for hvidkitlede personer (ikke nåle), og jeg tror egentlig det er derfor jeg er gået udenom tanken - så det var lidt af et skridt for mig, men på alle måder gavnligt & sundt.

(Noget andet er så, at det ikke er de store mængder blod jeg har fået afleveret - min blodprocent ligger og svinger over og under hvor det er forsvarligt at tappe, og jeg var også i karantæne pga medicin en periode. Men så bliver jeg ekstra glad når det lykkes :) )