Leoparddrengens
Public Key

fredag den 3. december 2010, kl. 20.08

Fortrinlig dokumentation

Det er nok på grund af drengens alder, fordi han var 11 år, og dermed på alder med min ældste. Og man dermed kan identificere sig mere med det. Men sådan en historie som den, med drengen der bliver kørt ned i en jernbaneoverskæring - den går mig altså på.

Egentligt tænker jeg som regel, når der sker ulykker i overskæringer, at folk dog må være godt dumme for at det kan ske - jeg er ret kynisk analgt med nogle ting. Og det tænkte jeg sikkert også denne gang, og derfor følte jeg mig nok heller ikke så påvirket af historien i morges.

For jeg husker sådan nogle overskæringer som noget, hvor der er en masse bimlen og bamlen, indtil der kommer et tog, som i øvrigt også larmer og bruger horn.

Men efter at jeg så TV2 Nyhederne kl 12 i dag, har jeg set lidt anderledes på det. For her kommer netop - tilfældigt - et tog forbi under et interview ved den selvsamme overskæring. Og ganske vist er der lidt bimlen da bommen går ned, men da den først er nede er der stille - helt stille. Indtil toget næsten et minut efter passerer på en brøkdel af et sekund, stort set uden varsel og næsten lydløst.

Efter at have set det klip, kan jeg sagtens forstå hvordan en 11 årig på vej til skole med sine søskende, og med sne på jorden og sikkert godt humør kan undgå at lægge mærke til at der er fare på færde. Og brutalt blive revet ud af denne verden - sandsynligvis uden på noget tidspunkt at være klar over hvad der skete, før han var død. Og minder alle os forældre om, hvor lidt der skal til.

Se det - se interviewet og passagen, men se det hele, fra ca 1:15 inde til efter 3 minutter - for det er den lange stille periode som er dræberen. Noget af det bedste dokumentation jeg har set længe - og det virker sikkert kun fordi det er et tilfælde. 

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: