Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 30. november 2010, kl. 15.24

PureText - hvor har du været hele mit liv?

...eller, de sidste par år i det mindste.

Efterhånden som programmer er blevet "smartere", er de via clipboardet blevet bedre og bedre til at udveksle informartion. Således også information om formatering - så hvis man for eksempel copy/paster noget information fra en webside, vil udseendet være bevaret når man paster det ind et andet sted. Smart?

Nej, egentligt ikke. Måske for nogen, men for mit vedkommende er det i mindst 9 ud af 10 tilfælde til gene. Hvis jeg for eksempel kopierer noget fra et andet sted på nettet, ind i noget jeg skriver her på bloggen, ønsker jeg ikke at beholde font og farve etc på det jeg kopierer. Derfor har jeg været nødt til enten at paste det ind i Notepad, og klippe det derfra igen - så har man den rene tekst; eller i Blogger-interfacet paste teksten ind i Rediger HTML.

Under alle omstændigheder møgbesværligt, for noget som egentligt burde være enkelt. Heldigvis brokkede Inanna sig over et lignende problem med billeder den anden dag, hvorefter jeg brokkede mig over tekst-problemet. Og det kendte hun så en løsning på: PureText.

Efterfølgende kan jeg undre mig over, at jeg ikke selv har søgt efter sådan et produkt - eller måske endnu mere, hvorfor jeg ikke bare selv lavede det. Men det vigtigste er at det eksisterer.

Med det kan man - via en valgfri hotkey - kopiere tekst ud på clipboardet - med formatering fjernet. Altså svarende til at det har været en tur i Notepad. Alternativt kan man klikke på en knap, og formatering bliver fjernet fra noget man allerede har liggende i clipboard.

Simpelt & enkelt, og jeg glæder mig til at bruge det! Jeg forestiller mig, at jeg ikke er den eneste som har bandet & svovlet over problemet, og som ikke har kendt PureText, så den information er hermed givet videre. (Programmet er ganske gratis. Steve Miller er en guttermand!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

spunky sagde ...

woooow fedt lille program ....
det vil løse mange timers frustration i mit lille hjem .... tak :-)

Leoparddrengen sagde ...

S'lidt - tak Inanna!

Annika sagde ...

Kul! Glad for at sprede lidt glæde i denne snigende juletid.