Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 1. juni 2010, kl. 22.49

Småstatsmentalitet

Jeg kan blive helt bange for, at dette storartede ord, som - såvidt jeg ved - blev lanceret af Lene Espersen efter hun først blev mødt med kritik sit manglende fremmøde til topmøde i Canada, vil glide helt ud af sproget.

Småstatsborger?
For jeg forestiller mig, at der vil gå en del tid før Lene Espersen finder på at bruge det igen. Og desværre har jeg ikke set nogen mediefolk spørge hende, i forbindelse med hendes "undskyldning"/angreb på Udkantsdanmark, om hun stadig syntes kritikken af hende var udtryk for småstatsmentalitet?

Og i givet fald, om hun nu selv er begyndt at tænke som en småstatsborger? Eller om hun blot lader som om - og i virkeligheden stadig er en kosmopolit, som er tvunget til at tude i kor med de lokale, provinsielle ignoranter?

Det synes jeg ellers kunne være interessant, hvis nogen spurgte hende om. Ikke mindst fordi det er et godt ord - småstatsmentalitet. Det må man trods alt give hende, Lene Espersen.

[Efter google søgning]: Nå, det var så ikke Lene, der havde opfundet det. Det var Anders Fogh der lancerede det i 2006 - men han brugte ordet arrogant (som sædvanlig), Lene fandt på en ny, morsom brug af ordet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: