Leoparddrengens
Public Key

fredag den 25. december 2009, kl. 19.58

Journalistiske juletraditioner

Der er selvfølgelig flere. Men lad mig se:

Op til jul skal der ihvertfald, i ethvert medie, opskrifter på flæskesteg med sprød svær, og proper bagt and med videre i julemenuen.
Der skal indslag om folk der ikke giver julegaver.
At prisen på juletræer er endnu højere end den plejer at være.
Noget om julepyntede huse, og el/C02 forbrug.
Nogle voxpops blandt folk der køber gaver den 22ende og 23ende, om hvordan det er at være ude i sidste øjeblik (i parentes bemærket køber jeg aldrig før).
Indslag om mænd der køber lingeri - og om hvordan de køber i forkerte størrelser.
Endnu et indslag med folk der køber ind henad kl 22 den 23ende.
Og et indslag med mænd der køber forkert størrelse BH'er henad kl 22 den 23ende.
Noget om at danskerne kun går i kirke til julegudstjeneste.

Selve juleaften er der garanteret nogle faste historier - men dem må jeg indrømme jeg ikke kender, for der er jeg optaget.

Så juledag kommer der nogle nye faste historier:

Folk der har spist for meget/fået kvababbelse/maveinfektioner.
At der har været mange indbrud i julen.
Et eller andet uheldigt der skete ved Pavens julemesse.

Og så iøvrigt opvarmning til Nytårets faste historier: om slankekure, fitnessløfter, rygestop, forsætter i almindelighed, nytårsdress, fyrværkeri & beskyttelse & skader, hvad der er sket i året der gik (og i år ti-året), bedste/værste whatever i det forgangne år etc.

Der er vel et helt fag på journalisthøjskolen hvor de historier bliver indterpet. Eller bliver de virkelig genopfundet hvert år?

(Så havde min mor i øvrigt købt Ekstra Bladet i dag, som en avis der udkom. Hun troede jeg ville blive glad for det; men det er vel efterhånden 10 år siden jeg gad læse den sprøjte. Og jeg blev godt nok chokeret over kvaliteten - følte det som om jeg havde fået et Se & Hør i ekstra billigt tryk mellem hænderne. Hovedhistorien var hvem der er bedst/værst til at score unge kvinder, Riskær eller Asschenfeldt...?!)

Skal jeg være helt ærlig kommer der nok også hvert år noget brok over at medierne skriver det samme hvert år ved jul & nytår.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: