Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 23. december 2009, kl. 20.38

Varetægtsfængsel

Danmarks overdrevne brug af varetægtsfængslinger er efter min mening en skamplet på vores retssystem. Desværre en skamplet som år for år bliver større, for der skal tilsyneladende mindre og mindre til for at man på den måde bliver pre-dømt.

Som nu igen aktualiseret af de Greenpeace folk, som var så høflige at møde op hos Dronningen. Og indtil videre er buret inde indtil 7. januar, "af hensyn til sagens opklaring"...

Umiddelbart virker det svært at se, hvordan indespærringen af dem kan være med ti at forhindre den sags opklaring. Hvis der var noget at forhindre skulle resten af de involverede nok finde ud af at forhindre det. Men det er de tilsyneladende ikke interesseret i - tværtimod prøver de at oplyse politiet om så mange af sagens detaljer som muligt.

For eksempel at bilerne var behørigt mærkede som Greenpeace biler, at de havde James Bond-nummerplader og legetøjsblink.

Jeg har faktisk svært ved at se at der overhovedet skulle foreligge en forbrydelse - vagterne må jo have ment at de var velkomne?

Under alle omstændigheder burde politiet i stedet for at prøve at få dem dømt give dem en præmie. Per Larsen har selv kaldt deres aktion et wake-up call, og det har der da vist i høj grad været brug for.

(I øvrigt synes jeg hende den rødklædte ser ganske sød ud. Men hun har jo også en fin kjole på.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

1 kommentarer:

Steen AA sagde ...

Enig. Det er lidt chokerende, at de stadig er faengslet. Deres "forbrydelse" kan vel hoejst takseres til en boede - med mindre de har hobbyknive med ;o)