Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 22. december 2009, kl. 09.09

Det er altså ikke altid nemt

I den yngstes børnehave er der en nisse, der har touret rundt mellem børnene. Og har forskellige oplevelser rundt omkring, som så skrives ned i dens dagbog. Og ofte har den lavet spilopper, har jeg fået fortalt, og lavet ballade.

Igår fik vi den så med hjem. Vi gik godt nok på juleferie, så det var lidt upraktisk, men jeg lovede at komme ned og aflevere den i dag, inden de kørte i skoven. For det var synd han ikke havde haft den hjemme for han var jo syg hele sidste uge - og de sagde han var ked af ikke at få den med hjem.

Fint, den kom så med hjem i sin egen fine pose. Og blev ganske ignoreret af den yngste resten af dagen og aftenen.

Efter han var kommet i seng brød jeg så hjernen med hvilke ulykker den dog kunne slippe afsted med - men kunne ikke rigtig finde på noget genialt. Men inden jeg selv gik i seng tog jeg så en rulle toiletpapir og spredte rundt i hele lejligheden. Jeg tænkte at det da i det mindste var spektakulært.

Og nissen kom ind i sengen ved siden af den yngste.

Da han vågnede og så den, sagde han så: "Hvor kommer den fra? Hvem har stillet den dér?"
Jeg siger: "Den er nok kravlet derind af sig selv i løbet af natten!"
Yngste: "Nej, det kan den ikke. Det er jo bare legetøj!"
Jeg: "Men har du ikke selv fortalt den laver ballade?"
Y: "Det kan den altså ikke. Se selv. Det er jo bare legetøj!"

Så står han op og ser alt toiletpapiret. Nogen tids tavshed. Så siger han: "Jeg tror det er [storebror] som har gjort det!"
J: "Gjort hvad?"
Y: "Væltet køkkenrullen!"
J (med påtaget overraskelse da jeg ser det): "Tror du ikke det er nissen?"
Y: "Nej, det kan den jo ikke. Den kan slet ikke gøre noget."

Lidt tavshed mens jeg tager tøj, men så er den ældste stået op.
Ældste: "Nå, så det er DET jeg bliver beskyldt for?!!"
J: "Rolig, det er nissen som har gjort det...."
Y: "Det er det altså ikke, for den er bare legetøj."
Æ: "Hvorfor beskylder du MIG for sådan noget..."
J: "Rolig nu. Og hvis det ikke var nissen var det migf der gjorde det, ikke [storebror]."
Æ: "Det er altså ikke en særlig rar opvågnen at vågne op til at blive beskyldt for noget. Det var det jeg vågnede af!"

....og videre i samme spor.

Men jeg fik da afleveret nissen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: