Leoparddrengens
Public Key

fredag den 25. september 2009, kl. 21.56

Vild med Dans

Det kan da godt være det er optrækkeri, og et antropologi studie værd, med de programmer her fredag aften. Men jeg ser det altså med en del glæde.

Nu er jeg måske også lidt mere interesseret i dans end de fleste. Selvom jeg må indrømme, at de her standarddanse aldrig har interesseret mig synderligt (og jeg bruger her ordet standard om alle dansende i VmD, for jeg mener dem der er opbygget på en bestemt måde). Jeg har jo altid danset min egen stil, som vel hører under begrebet freestyle, såfremt der kan snakkes om en stil overhovedet.

Men det gør mig faktisk mere nysgerrig: hvad ville der ske, hvis jeg var én af de ti dansere? Ville jeg være så låst i mine egne måder at gøre tingene på, at jeg slet ikke ville kunne komme ind i de der faste mønstre, eller ville jeg være en form for naturtalent, eller bare en lunken mellemvare?

Derfor blev jeg også lidt intrigeret, da jeg blev spurgt om at gå til den slags til fest fornylig. Egentlig har jeg ikke lyst, men jeg er samtidig altså lidt nysgerrig.

Og så har jeg også et latent mindreværdskompleks, eller hvad man skal kalde det, på området. Fordi: ganske vist er jeg vant til at blive rost og vække glæde med min dans.

Men en hændelse sidder dybt i mig: da min ex begyndte sin systematiske nedbrydning af mit selvværd for efterhånden en del år siden. En dag var jeg gået i byen (med hendes velsignelse, troede jeg) og havde genopdaget min glæde for dansen, og alle de andre turister havde været ganske imponerede.

Så jeg var vågnet op med tømmermænd, og en ganske god følelse. Og fortalte hende om natten.

"Leoparddreng, du kan jo ikke danse!", sagde hun så. "Det kan godt være du tror det, men det kan du altså ikke!"

"Øh, hvad..." var min reaktion. For det første over hendes fjendtlighed, for det andet over indholdet. "Det var da ikke lige sådan du syntes, da vi mødtes på Krasnapolsky?"

"Jo, det var. Du har aldrig kunnet danse. Det der er det gode ved dig, er at du gør det. Det er der ikke ret mange mænd der tør. Men du kan altså ikke."

Fedt nok... virkelig lækkert at høre fra en der efter sigende skulle elske dig. Og jeg troede ikke på det, hverken dengang eller nu - fordi der er lidt for mange roser jeg får fra andre sider. Og jeg får det lidt for godt af at danse til at tro på det.

(Det hører så også med til historien, at min ex gik til ballet i sine unge år - og da helt sikkert har ret i at jeg ikke kan danse, set i en teknisk/ortodoks kontekst. Men det er så også en meget begrænset kontekst at se ting i.)

Men - selvom jeg ikke rigtig tror på det - er det altså en eller anden tvivl der hænger ved. Så det kunne være ret sjovt engang at få nogle danse-autoriteters ord for hvad jeg kan/gør - som ikke nødvendigvis har en agenda med at køre mig ned i pløret.  

Iøvrigt er mit bedste bud på en vinder i øjeblikket Lisa Lents.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

LilleQ sagde ...

Måske læser jeg helt forkert og ved siden af... men for mig virker det som om du hænger meres fast i "kan ikke" og ikke ser det andet positive i din ex's ord, som du gengiver dem..."Jo, det var. Du har aldrig kunnet danse. Det der er det gode ved dig, er at du gør det. Det er der ikke ret mange mænd der tør. Men du kan altså ikke."

Som jeg læser det Er det positivt det hun siger...At hun ser en styrke ved dig i at du gør det, at du kaster dig ud i noget uden kunne det tekniske i det, at du ikke lader dig låse fast, at du tør kaste dig ud i noget uden på forhånd have al teknisk kunnen ..jeg ville tage det som en kompliment.LilleQ

Leoparddrengen sagde ...

Sådan kan det nok læses. Og ingen tvivl om, der var da positive ting i det.

Men tro mig - det var ikke positivt ment, det var meget tydeligt hvis man var tilstede.

Nu var indlægget så ikke ment som ex-bashing, for det gider jeg generelt ikke spilde tid på; men noget bitterhed er der ingen tvivl om kommer til at skinne igennem, for det var et af de "angreb" som sårede mig dybest - fordi dansen ligger meget dybt i min identitet. Om jeg så kan eller ej :)

LilleQ sagde ...

Jeg har jo ikke forudsætningerne for at lodde en stemning og andet som var en gang.. jeg kan kun læse de ord du skriver og forstår dem ud fra mig.. Sådan er det jo med så meget.

Jeg er stensikker på du er en skidegod danser.. og kan kun vurdere det ud fra dine ord og de billeder du har lagt på af dig i udfoldelse..hvis det immervæk er dig eller en af dine aliaser ?

Jeg er fx skide god til danse under iføring af kluns.. dog med visse kiksede fald teknikker indbygget :D ...det sker jeg bliver en anelse overmodig under påføring af buks i dans :D Heldigvis er der kun mig selv til at bedømme i de situationer...desværre så også at grine af mig.

Jeg syntes det er så fedt når mænd danser og jeg har på ingen måde evner til vurdere på korrekte teknikker eller ej.. jeg vurderer ud fra evnen til bevæge sig ud ra stedet, fange en rytme i musikken og bevæge sig til den med eller uden dansepartner.

Leoparddrengen sagde ...

Det er mig og/eller en af mine aliaser :) - men jeg tror nu det er svært at bedømme dans ud fra de billeder.

Lyder ellers som en interessant gren du har fat i - jeg har hørt om dans koreograferet til afklædning - det skulle vist være meget populært - men dans til påklædning er en ny en for mig ;)

LilleQ sagde ...

tænkte nok "min" afart af dans er ny for de fleste :)
.. Men det sker jo musikken spiller og humøret på hjemmefronten er til dans...og så går jeg altså ikke så meget op i hvad der ellers udføres af høj- eller lav-praktiske opgaver som fx en påklædning.

Kan på det bestemteste ikke anbefale dans udført i vindueskarm under vinduespudsning.


LilleQ