Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 22. september 2009, kl. 19.23

Equinox

Det er så efterårsjævndøgn i aften - det vil sige det er nu efteråret rigtig begynder (det der med at det begynder 1. september er efter min mening noget vrøvl). Og vinterhalvåret. suk.

Jeg må tilstå at dette sol-pejlemærke er det jeg bryder mig mindst om. Forårsjævndøgn er nok mit foretrukne, for da begynder man at kunne mærke lyset, og kan se frem til et dejligt langt forår og efterfølgende sommer.

Sommersolhverv foregår i en dejlig tid, og er rart selvom der er lidt tristesse over at dagene nu igen bliver koldere.

Vintersolhvervet er midt i mørket, men man kan da glæde sig over, at nu bliver det ikke værre.

Men Efterårsjævndøgnet... jeg har svært - forærdeligt svært - ved at finde noget som helst positivt i det. Beklager i forhold til alle efterårselskere (selvom jeg da må indrømme at bladene på en god dag kan være meget pæne).

Jeg har derfor også haft noget svært ved at tage det her med at årstiderne skifter ved solhverv/jævndøgn til mig - selvom jeg synes det giver meget mening. Men det betyder at jeg pludselig er født om efteråret i stedet for om vinteren - og det bryder jeg mig ikke om, hellere vinteren trods alt. Og i virkeligheden skulle jeg have været det - jeg er født 10 dage for tidligt, så det burde have været vinter!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: