Leoparddrengens
Public Key

søndag den 16. januar 2011, kl. 11.51

Hvad nu hvis....

Dansk Folkepartis hofforsker, den gamle koldkriger Bent Jensen, har lækket konklusionerne fra sin kommende rapport om Danmark under den Kolde Krig. Konklusioner der går på, at Danmark var lige ved at blive smidt ud af NATO, fordi de røde var ved at få overtaget herhjemme.

De konklusioner havde han såmænd ikke behøvet at lække, for det kan vel ikke komme som nogen overraskelse, at det er det resultat han når frem til - det kunne man sådan set have regnet ud, allerede inden han fik bevilget penge til magnum opus.

Men lad nu manden og hans latterlighed være - den skal der nok blive skrevet en del om - og lad mig i stedet prøve at gå af en vej som jeg ikke tror ret mange vil gå: For hvad var der nu sket, hvis vi rent faktisk var blevet smidt ud af NATO i for eksempel 1988?

Og lad os bare sige, at det værste scenarie var sket, Sovjetrusland havde med det samme bagefter, med en diktatorisk Gorbatjov(?) i spidsen, invaderet vort land - og de andre NATO-lande ville i deres surhed over os ikke løfte en finger for os.

Det var jo nok gået rimeligt smertefrit, for skal vi tro Bent Jensen var vores Forsvar i en forfærdelig forfatning og kunne ikke bruges til noget som helst.

Så vi var blevet nikkedukker for det onde, onde Sovjetunionen. Som umiddelbart efter ville være brudt sammen - og så kunne vi ellers holde en ordentlig fest, i stil med den vi holdt et par år efter i 1992, da vi vandt  EM i fodbold.

Og op gennem halvfemserne og 0'erne sparede vi en hulens masse penge på ikke at være med i det der NATO, og vi kom ikke til at føre ulovlige krige i Kosovo, Irak og Afghanistan.

Det eneste negative jeg umiddelbart kan se ved at vi ikke havde været medlem af NATO, er at vi ikke havde noget sted at skippe ham lystløgneren og krigsforbryderen som vi måtte trækkes med i alt for mange år, hen.

Men det havde selvfølgeligt også været slemt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Eric sagde ...

Ja, denne Bent Jensen er et af de bedre eksempler på, hvorfor pensionsalderen ikke bør sættes op.

Leoparddrengen sagde ...

Tak! Den gav mig et godt grin!

(Men iøvrigt er han 72 og burde efter alle regnemetoder allerede have trukket sig for længe siden.)

Steen AA sagde ...

Hvorfor læste jeg det som: "iøvrigt er han 270..." ?