Leoparddrengens
Public Key

mandag den 17. januar 2011, kl. 22.13

Lad Karthago genopstå!

Jeg håber at det tunesiske oprør ender med et reelt systemskifte til en form for ægte demokrati. Og at det måske endda kunne sprede sig til andre lande i Nordafrika (og hvem ved, også i mellemøsten).

Og så ville jeg synes det kunne være fedt, hvis dette nye Tunesien ville ændre navn til Karthago. Den bystat som i sin storhed truede selve det romerske rige, til byen blev stort set jævnet med jorden i den 3. puniske krig. Og genopstod, nu som en romersk mønsterby.

Det ville være smukt, synes jeg, hvis Tunesien kunne tage navn efter sin oldgamle forhistorie - og på den måde, sammen med Ægypten, være med til at minde om at Afrika også har haft en vigtig plads i historien. (Og her overser vi belejligt, at det dengang ikke handlede meget om Europa og Afrika, men om Middelhavet.)

Synes ihvertfald det kunne være cool. (Og så synes jeg deres første folkevalgte præsident burde tage navneforandring til Hannibal. Gad vide hvad Berlusconi ville sige til det?)

(Iøvrigt er det lidt apropos: hvis nogen skulle undre sig over det her Ceterum censeo Facebook esse delendam, som står i slutningen af alle mine indlæg... så henviser det til Cato den Ældre, som afsluttede alle sin indlæg i det romerske senat med ordene: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam = I øvrigt mener jeg Karthago bør ødelægges.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: