Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 24. november 2010, kl. 08.45

Jamen, lad os da endeligt lukke os helt inde!

Da DF'eren Marlene Harpsøe forleden var ude med sit forslag om, at færdiguddannede skulle betale 130.000 hvis de tog job i udlandet i de første 5 år efter endt uddannelse... var jeg tæt på at skrive endnu et satirisk indlæg om deres tåbeligheder.

You shall not pass!
Men det var lidt sent - og jeg har skrevet så mange indlæg om DF på det sidste, at jeg må tilstå at jeg altså ikke magtede et mere, på det tidspunkt.

Men der skal ikke være tvivl om, at jeg føler forslaget er ganske vanvittigt - derfor har det også vakt en del undren hos mig, at dele af oppositionen tilsyneladende er ganske glade for idéen.

Lad mig derfor remse op, hvad jeg har imod forslaget:
  • Det er del af en trend med dansk selvtilstrækkelighed - som det ellers er DF som står for. Hvor det såvidt muligt gælder om at undgå kontakt med udlandet. Og en protektionistisk tanke-politik er på ingen måde sund!
  • Har man tænkt over, om det ikke vil afholde nogle fra at studere overhovedet? Jeg er ret sikker på, at jeg ville overveje det ganske kraftigt, om jeg ville studere - hvis det medførte at jeg efterfølgende blev stavnsbundet.
  • Hvad med de uddannelser, hvori det nærmest er givet at man rejser ud. Hvad med dem som studerer antropologi, eller kinesisk på handelshøjskolerne?
  • Og bureaukratiet i det - hvornår er man rejst ud, eller blot på ferie? Hvad sker der hvis man ikke betaler? Må man så ikke komme tilbage til Danmark? Mister man sit statsborgerskab? Så kan man da for alvor tale om hjerneflugt!
  • Hvad hvis man alligevel går arbejdsløs i Danmark - men tilbydes job i udlandet? Vil man så tvinge folk til at blive i Danmark på overførselsindkomst??
  • Det er ikke fordi problemet er stort - langt de fleste bevarer jo en tilknytning til Danmark. Hvis vi var et land som Indien eller lignende kunne jeg se problemet.
  • At fremtvinge tanker med tvang er generelt en dum idé og fører ikke til noget.
Det var et udpluk af hvad jeg har imod forslaget. Hvis man virkeligt mener hjerneflugt fra Danmark er et problem, så skulle man da hellere forsøge sig med en gulerodsløsning. For eksempel at tilbyde et skattefradrag de første år efter endt uddannelse, hvis man er i landet, så man kan få høvlet noget af sin studiegæld.

Stavnsbåndets tider burde virkelig være forbi (bortset naturligvis fra i Udkantsdanmark...).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

For slet ikke at tale om, hvis man er så letsindig at tage en videregående uddannelse OG forelske sig i en udlænding, der ikke får nok point i fascistprøven. Man kan ikke bo i Danmark, og hvis man flytter til kærestens hjemland, koster det klejner.
Fy for helvede.

Leoparddrengen sagde ...

Ja, jeg er vel faktisk allerede nødt til at finde på en opdatering af Ægtefællesammenføringsspillet...

spunky sagde ...

Og hvad så med dem der tager til udlandet og studerer ....
skal de så forgyldes når de kommer hjem ... værsgo 130.000 spir til dig!

jeg er efterhånden også ret kvalmt medtaget af DF og regeringens seriekvababbelser, der går jo nærmest ikke en dag uden de skyder med spredhagl... det er som om de bare skal ramme et eller andet!

jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de her kloge hoveder som DF gerne vil holde på.
tit og ofte er det sådan at DK bare ikke er stort nok, hvis man skal sparrer og udvikle sig, så derfor er det naturligt at man rejser ud ... og så oftest kommer hjem med endnu mere en da man tog af sted...
Jeg ved ikke om det er DFs krampagtige forsøg på at stoppe globaliseringen ... hvis det er det .... så ønsker jeg dem god vind med deres luftkasteller!
der fremstår mere og mere fjollede for hver dag der går!
så om ikke andet kan man jo grine af dem!

Leoparddrengen sagde ...

Det mærkværdige i dette tilfælde er jo bare, at her er V og K faktisk imod DFs forslag - men DF får støtte fra S og SF såvidt jeg har forstået.

Det er derfor jeg overhovedet gider beskæftige mig med det forslag.