Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 20. august 2009, kl. 16.42

Vil de bare ignorere hende?

Konvertitten Anna Nielsen, som i går aftes stod frem i TV2 Nyhederne, og fortalte om sin brug af niqab virkede jo rimeligt oprigtig - efter min mening. Og fortalte om hvordan brugen af niqab'en var hendes eget valg - hun havde brugt den i perioder før hun blev gift, lagt den på hylden, men så igen selv foreslået det da hun blev gift - og hendes mand havde sagt, at hvis det var noget hun havde lyst til, så ok med ham.

Nok ikke specielt overraskende, hvis mange af de 50-100 burka/niqab bærende vil være at finde blandt konvertitter - som tilsyneladende ofte har et større behov for en mere bogstavelig (fundamentatlistisk?) tolkning af koran mv, end muslimer der er vokset op med troen.

Men det er sådan set ikke min pointe - min pointe er, at Anna Nielsen gav udtryk for en stor frustration, over at diverse politikere kunne blive enige om hvor undertrykt hun var, uden overhovedet at ville høre på hvad hun selv havde at sige om sagen.

Og det kan man jo godt forstå - som jeg nævnte for nylig, inden det hele gik amok, er det en teknik man også støder på andre steder.

Jeg vil ønske vi kommer til at høre mere til Anna Nielsen og ligesindede i fremtiden. For hun taler godt for sig, og demonstrerer efter min mening fint hvilken skændsel det er de skøre konservative prøver at gennemføre.

At jeg så ikke fatter hvorfor hun render rundt i det tøj, og ikke selv ville kunne tænke mig det kommer ikke sagen ved - det må ligesom være hendes eget valg. Jeg ved der heller ikke er mange der rigtigt fatter hvorfor jeg render rundt i stramtsiddende leoparddragt, og heller ikke kunne forestille sig selv at gøre det. Men jeg håber sandelig ikke på et forbud af den grund.

Og jeg kan faktisk godt forestille mig jeg køber en burka eller niqab og begynder at gå rundt i den indimellem, bare som en protest.

(At jeg er med på et forbud mod tvang i forhold til hvilken beklædning man skal være iført er en anden sag - det er jeg helt med på, og det tror jeg sådan set allerede der findes i loven. Det er faktisk det der er hele pointen.

Ligesom jeg da går fuldt ud ind for et forbud mod at nogen skal tvinges til prostitution - jeg vil endda gå endnu længere; jeg går ind for et forbud mod enhver form for tvangsarbejde, ligegyldigt hvilket køn der tvinges, og ligegyldigt hvad de tvinges til. Men den sag skulle også allerede være på plads.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Diskussionen om burka forbud er svær. Anna Nielsen fortæller at hendes brug er frivillig og begrundet i hendes tro. Det at burkaen er begrundet i Koranen eller Hadith'er gør jo netop at brugen er ufrivillig.

Jeg synes derfor det ville være rigtig interessant at få Anna Nielsen til at fortælle hvorfor hun har valgt at lade sit liv dominere af tekster og fortolkninger i islam. Hvad giver det hende som individ? Som menneske og borger i Danmark.

Læs i øvrigt denne side om burka. http://islamdk.dk/indlaeg/hijab/

Leoparddrengen sagde ...

Sådan mener jeg ikke du kan udlægge det.

For det første er hendes tro jo frivillig - og hvad deraf følger er sådan set derefter ligeledes frivilligt.

Men iøvrigt er det jo hendes egen, frivillige tolkning af hendes frivillige religion, som gør at hun frivilligt har valgt at iføre sig den.

Dette understreges jo netop af, at der er en masse kvinder, som opfatter sig som muslimer, som frivilligt har valgt ikke at gå med den.

Islam er såvidt jeg er orienteret grundliggende en ganske åben religion, hvor alt hvad der kræves er at man er med på at der kun findes én Gud, og Muhammed er hans profet.

Hvis man er med på den, er man ifølge religionen en god muslim, og man kan så personligt tolke resten som man vil.

Men jeg skal gerne medgive, at det bestemt ikke altid er sådan det bliver praktiseret (som dit link også viser)! Det kan imidlertid ikke bruges her i landet som grundlag for over en kam at sige at de som vælger at iføre sig en beklædningsgenstand gør det mod deres vilje, og samtidig umynddiggøre dem ved ikke at ville høre på hvad de selv siger, når de siger de gør det frivilligt.