Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 26. juni 2010, kl. 23.02

Politisk tumult efter Prince Roskilde-forbud

Efter at Økonomi & Erhvervsministeriet har forbudt Prince at optræde på Roskilde Festivalen under navnet Prince, fordi det ifølge EUs regler er at sidestille med en tobaksreklame, tyder det på, at det vil få et politisk efterspil i Folketinget.

Socialdemokratiets politiske ordstyrer, Henrik Sass Larsen, har således allerede indkald til krisemøde i Folketinget, og har bedt om samråd med Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen. "Jeg kan ikke forstå hvad Brian Mikkelsen har gang i," udtaler Sass Larsen. "Det må da være tydeligt for enhver, at Prince ikke reklamerer for smøger. Eller røg i det hele taget. Det er jo Purple Rain han synger om, ikke Purple Haze!" Og han fortsætter: "Det her er en historie som kan koste Danmark dyrt - både på det kulturelle plan, og på det økonomiske. Mig bekendt har Prince's advokater allerede udtaget stævning mod Danmark med et milliardkrav." [Omtalt her] "Det er ikke lige noget vi har brug for i Danmarks nuværende økonomiske situation."

Også Enhedslisten reagerer på forbuddet mod Prince's optræden. Johanne Schmidt-Nielsen erklærer dog en vis sympati for forbuddet: "Det må jo betyde, at Brian Mikkelsen også vil forbyde Kongehuset," mener hun. "For de er da om nogen omvandrende reklamer for King's og Queen's og Prince - både med deres titler og deres eksempel! Og alt hvad der peger i retning af en afskaffelse af monarkiet, vil få Enhedslistens støtte!"

Brian Mikkelsen selv er fåmælt, men fastholder synspunktet om at de unge i forvejen ryger for meget på Roskilde Festivalen. "Og hvis der er mere ballade med dem, så flytter vi den festival til Lømmelparken, så kan de jo se hvor sjovt de synes der er der!" siger Brian Mikkelsen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: