Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 23. juni 2010, kl. 18.39

Amerikas VM

Der var forhåbninger om det skulle blive Afrikas VM - ihvertfald hos værterne og de afrikanske nationer - men det ser langt fra ud til at blive tilfældet.

Tilgengæld ser det med USA sejr i dag, og dermed gåen videre i turneringen, mere og mere ud til at blive Amerikas VM - altså både Nord- og Sydamerikas, hvilket må siges at være usædvanligt.

Det ville være ganske efter planen, at vinderen i år skulle blive et hold fra Sydamerika (sådan plejer det at være når VM spilles uden for Europa), men indtil videre ser det meget overbevisende ud for Amerika. Stort set er det vel kun Honduras, der ikke lader til at gå videre, og de fleste amerikanske lande er allerede sikre.

Det er jo noget i modsætning til de europæiske hold, hvor de fleste af de traditionelle favoritter på ingen måde har virket overbevisende, snarere tværtimod. Med Frankrig som det mest grelle eksempel, men for eksempel Italien har heller ikke set gode ud (det plejer de så næsten aldrig i de indledende kampe, især ikke de år hvor de går hen og vinder).

Så hvis jeg i dag skulle sætte penge på et hold som samlet vinder, skulle det uden tvivl være amerikansk. Og jeg ville ikke blive vanvittigt overrasket, hvis den lille tykke ender med at vinde det hele igen, og fortæller journalisterne at de kan slikke pik på ham og Castro.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: