Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 12. maj 2010, kl. 22.31

At lave sin blog til bog

Jeg kan huske, at Belle Blues havde et indlæg om at lave blogs til bøger, og om det var noget man fandt interessant (fordi flere blogs jo gennem tiden er udkommet). Og som jeg husker det, var de fleste af den holdning, at det sjældent fungerer.

Personligt synes jeg det lyder helt dødfødt - en blog er et ganske andet media end en bog - bare det at der er mulighed for links i en blog gør en kæmpeforskel - så medmindre man skriver bloggen som afsnit i en bog, har jeg svært ved at se det. Og så er det jo spørgsmålet om der overhovedet er tale om en blog.

Jeg tror også, at de blogudgivelser man ser, vil være et forbigående fænomen, som mest kan sælge fordi de kan rettes imod ikke-bloglæsere, som tror de kan blive hippe på den måde. Det finder de jo nok hurtigt ud af ikke fungerer.

Men skulle man alligevel have lyst til at lave sin blog om til bog - og det er da ihvertfald en hurtig måde at blive trykt forfatter - så jeg på BloggerBuzz at der findes en service, der hedder Blog2Print (den er vist specialsyet til Blogger/Blogspot blogs).

Så hvis man skulle gå med den slags lyster, er tippet hermed givet videre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Louise Kristensen sagde ...

Uh, hvilken sort dag for litteraturen, hvis alle bloggere pludselig bestemte sig til at udgive deres blogs - uredigeret! *skælve*

Men når det er sagt, kan du vist godt printe en quiz-pamflet asap. Guarenteed to breake the ice at parties!

Leoparddrengen sagde ...

Det kan da være jeg overvejer en jubilæumssag, når jeg runder de 100.

Men til det vil det nok være overkill med et fancy program, der er jo ingen billeder, så det er ganske ligetil; men svarene er nødt til at være på en anden måde.

Måske man skulle overveje en særudgave af Trivial Pursuit i stedet? Eller opfinde eget spil...?

Uden Relevans sagde ...

Det virker altså ikke blogs som bøger...

Leoparddrengen sagde ...

Altså - nu må jeg jo tilstå, at jeg faktisk ikke har læst nogen. Men det ville som sagt også overraske mig meget, hvis de gjorde.