Leoparddrengens
Public Key

søndag den 9. maj 2010, kl. 17.05

Google: Hvorfor hedder det Krystalnatten

Et let spørgsmål, hurra!

Krystalnatten (9. november 1938) kaldes den dag, hvor den nazistiske anti-semitisme for første gang fik frie tøjler; 91 jøder blev dræbt og 26.000 fængslet da Hitlerjugend, brunskjorter (SA) og medløbere gik amok på opfordring fra Goebbels, og nedbrændte synagoger og jødisk ejede butikker. (Tallene er ifølge Wikipedia, men videoen herunder er ikke enig. Som jeg ser det er tallene ikke vigtige, det vigtige i forhold til historien er at nazisterne kastede masken. De dræbte er nok uenige i at tallene ikke er vigtige.)

Og navnet har den simpelthen fået, på grund af alle glasskårene der lå i gaderne efterfølgende.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Bloggalicious sagde ...

He - du skal da vist snart til at udgive 'Leopardrengens helt eget leksikon' med alle de service-indlæg. Jeg tror til gengæld snart, jeg skal gennemtrawle Netdoktor for oplysninger om sorte pletter for øjnene, efter mit indlæg om testen til Intelligent People, for der er ca. 2 om dagen, der har problemer med øjnene og ender hos mig.

Leoparddrengen sagde ...

En Leopedia?

Det sjove er, når man først begynder på overskrifter med spørgeord, begynder de andre spørgsmål at melde sig. Og så er det jo bare om man gider researche dem.

Og da det er noget jeg meget godt kan lide (man bliver jo måske endda selv klogere undervejs)... tja, hvorfor ikke :)