Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 4. februar 2009, kl. 20.36

Bak to skool

Er på kursus i denne uge, og det er en lidt freaky oplevelse.

Gode kurser kan være herlige. Det her havde jeg godtnok ikke de helt store forventninger til, det handler om DB maintenance, altså ikke engang hardcore DBA stuff; men er noget jeg har været nødt til på ønske fra arbejdet. Så fagligt har det hverken min store interesse, eller et vildt højt niveau. Men var til et lignende kursus for et par måneder siden (bare til en anden DB), og det syntes jeg da i hvertfald var lærerigt, og bestemt ikke spild af tid.

Men med det her føler jeg mig tilbage i de kedelige timer i skolen, som jeg bare følte som spild fordi jeg lærte pensum i løbet af 5 minutter.

Lad mig se:

Kursusmaterialet er ikke synderlig inspirerende.

Ejheller er instruktøren synderlig spændende, han har dog nogenlunde styr på stoffet (men man skal helst ikke bevæge sig for langt udenfor emnet). At han så også har Tourette's syndrom, eller noget i den dur, skal ikke lægges ham til last - men lidt underligt at se ham tag den ene kamp med sin hånd efter den anden, for at undgå at den skal havne i munden på ham.

Opgaverne er vanvittigt lette, omend dårligt formulerede. Har som regel løst dem på et kvarter; derefter kan jeg så gå og drikke kaffe eller se TV2 News mens mine medkursister snøvler sig færdige. Det tager som regel en time mere.

Frokosten havde jeg hørt fra andre fra arbejdet skulle være god: den består af en tur i Illum, op i caféen der. Ok, fik en hæderlig burger i dag, men de andre dage har dt ærlig talt været lidt kedeligt. (Muntert var det dog at komme med jokes om Illum og Baugur og betalingsstandsning idag.)

Og min "sidekammerat" er et kapitel for sig. I mandags var han "syg", i dag kom han for sent, han går i stå efter 5 minutter af opgaverne, som jeg endnu ikke har set ham gennemføre en eneste af, som regel går han også ud og ser TV, eller begynder at surfe på nettet, og idag skred han bare med et "ses imorgen" da vi skulle til at igang med dagens afsluttende opgaver. Må sige jeg ville gå fuldstændig amok hvis jeg var hans arbejdsgiver og så den opførsel, det er trods alt ca 20.000 bobs sådan et kursus koster. (Hvis han var med på det faglige ville jeg ikke have nogen problemer, men det er han tydeligvis ikke - snarere er på grænsen til det inkompetente.)

Så den helt vanvittige succes synes jeg ikke det er for mit vedkommende. Kunne vel have googlet det jeg foreløbigt har lært på en time eller to. Men det er da meget godt at komm ud af trummerum en uges tid, må jeg da så også sige - synes mere det er spild for mit arbejde. Men det må de sgu selv om.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.