Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 6. oktober 2009, kl. 06.21

Retsbelæring i sagen Anklagemyndigheden mod Halfdan Simonsen

Ærede nævninge -

Det er blevet Jer betroet at træffe i afgørelse i tiltalen imod Halfdan Simonsen, 4 år, som ifølge anklagemyndheden, den 13 oktober sidste år overfaldt drengen Valdemar Anton Gjerslev-Hansen - ligeledes 4 år - i børnehaven "Uglemosen, Søhestestuen" med en plastikskovl og frarøvede ham en bil - en såkadt transformers-truck.

Det er i samme sag også jeres opgave at tage stilling til anklagen om trusler på livet, fremsat af Halfdan Simonsen mod en børnehavepædagog, Anita , ansat i børnehaven "Uglemosen, Søhestestuen" under udførelsen af dennes arbejde. "Jeg slår dig ihjel, din smatso" må klart siges at høre ind under definitionen om trusler på livet, hvorimod "Jeg siger det til min far" næppe kan siges at gøre det, da Anita ikke havde grund til at formode at dette ville medføre voldelige eftervirkninger.

Det er ligeledes op til Jer at afgøre, hvorvidt Valdemar Anton Gjerslev-Hansen er berettiget til erstatning for svie og smerte: han siger at han fik "en bule og en skrabning".

Ligesom I skal tage stilling til om Anita skal modtage erstatning for varige psykiske mén. Hun har siden hændelsen været sygemeldt.

Derimod bør I ikke tage stilling til Forsvaret og Tiltaltes forklaring: "Jeg havde den først". Det er muligvis sandt men ændrer ikke på skyldsspørgsmålet. Det vil således alene være noget der kan komme på tale at tage stilling til ved strafudmålingen, som hører under mit ansvarsområde.

I skal vide, at hvis Halfdan Simonsen dømmes skyldig kan der være tale om en strafferamme på op til 4 års frihedsberøvelse.

I kan muligvis føle jer fristet til at tage hensyn til tiltaltes unge alder, men igen er dette ikke op til Jer. Folketinget har fornylig vedtaget at der ikke skal være nogen kriminel lavalder, så Jeres opgave er udelukkende at tage stilling til de faktiske begivenheder, som de er belyst af Anklagemyndigheden og Forsvaret.

Jeg kan i øvrigt fortælle, at skulle tiltalte blive idømt frihedsstraf, vil han de første år komme til at afsone i institutionen "Den Lukkede Børnehave, Gitterly" som har et meget fint omdømme, og hvor personalet er specialtrænet til døgnet rundt at tage sig af børn som Tiltalte.

Jeg vil med disse ord overlade Jer til Jeres overvejelser, og skal takke for den tid I har brugt på sagen.

Nils Vestgaard
Landsretsdommer, Østre Landsret

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Steen AA sagde ...

holy guacamole, ha ha ha. Royal spas dér!

Leoparddrengen sagde ...

:)

(Du leverede såmænd selv lidt af inspirationen den anden dag.)

Annika sagde ...

Må lige anstrenge øjnene for at læse det der courir der :-D

I øvrigt: http://whynotblog.dk/?p=10808
-style password sgu !
Nå undskyld sidespringet...

Leoparddrengen sagde ...

Beklager skrifttypen - kan virkelig ikke gøre for de er lidt gammeldags der ovre hos domstolene.

Troede ellers lige style password også var noget indenfor html/css - men tak for tippet. Som jeg skriver derovre, det er snart ved at være for meget at være så meget trendsetter :)