Leoparddrengens
Public Key

søndag den 24. oktober 2010, kl. 17.48

Forventning om blasfemi

Det er med bange anelser jeg ser I, Robot på TV2 i aften. For den påstår (som titlen også mere end antyder) at være baseret på Isaac Asimovs mesterlige robot-noveller.

Men alt hvad jeg har set af forfilm med videre har givet indtryk af en Will Smith.morsom action-film. Hvilket nogengange kan være ok - men fandeme ikke når man blander det sammen med noget Asimov. Asimovs historier var ganske eftertænksomme i sit forsøg på at efterforske hvordan et samfund med mennesker og tænkende robotter kunne fungere - og stort set blottet for action. Og det er altså lidt svært at genkende i hvad jeg har set.

Af samme grund var jeg da heller ikke inde og se filmen i biografen - men når nu den ligefrem bliver stoppet ned i halsen på mig, i form af at blive vist i mit fjernsyn, må jeg jo lige set hvor galt de har maltrakteret forlægget.

(Jeg kan ikke forestille mig at filmen, når nu det skal være noget med Asimov, ikke gør brug af robotikkens 3 grundregler, the three laws of robotics, som stort set alle Asimovs robothistorier i et eller andet omfang handler om  - så hvis nogen ikke skulle kende dem, bringer jeg dem lige her. Mest fordi det er sejt at have stående på min blog.
  1. A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.
  2. A robot must obey any orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law.
  3. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.
Jeg går ikke udfra de også har den nulte lov med, som først blev formuleret og indført af R. Daneel Olivaw en del efter de fleste historier foregår.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: