Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 28. oktober 2010, kl. 21.55

Råstegte Rødbeder

Jeg har gennem noget tid haft en idé om, at at man kan "udsætte" rødbeder for stort set det samme man gør med kartofler, og få storartede resultater ud af det. Og har besluttet mig for at eksperimentere lidt med det.

I dag forsøgte jeg mig så med råstegte rødbeder som tilbehør til hakkebøf, og resultatet var efter min mening fremragende - en simpelthen dejlig smag af jordbund! Ungerne kunne ikke lide den, de vil vist kun have rødbeder i syltet form indtil videre, men jeg syntes det var kanonlækkert.

Og dejlig simpelt, ihvertfald som jeg fandt ud af at lave det her: skræl 3-5 store rødbeder - vel godt et halvt kilo - skær dem i tern/stykker på ca 1 cm på hver side. Varm en pande op med smør og olie, rigeligt, ca ½ cm, hæld rødbede-ternene forsigtigt i, og lad dem stege for jævn-god varme i 20 minutter. Vend ofte undervejs. Tag dem fra panden (helst uden for meget fedt følger med), og læg dem på en tallerken med køkkenrulle for at komme af med det meste fedt.

Og salt dem så efter behov, og de er klar til servering.

Jeg burde selvfølgeligt have taget et billede, men det tænker jeg først på nu - og nu har jeg altså spist det hele.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: