Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 17. februar 2011, kl. 08.59

At læse indenad II

For nogle uger siden mobbede jeg Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech får hendes dårlige læseevner, da hun skulle bruge mange dage på at læse sin hemmelige rapport.

Men jeg var nok lidt for kålhøgen, kan jeg i dag se. For jeg kan heller ikke finde ud af at læse indenad. At jeg deler problemet med mange indvandrere, samt politiet burde muligvis berolige mig... men det gør det alligevel ikke rigtigt. Det er jo trods alt indvandrere og politiet.

Derfor vil jeg godt spørge ud i blogland - kan I finde ud af at læse teksten herunder?

Sagen handler om, at indvandrere som søger permanent opholdstilladelse, har fået at vide af politiet - som har deres viden fra Udlængeservice's hjemmeside - at man samtidig med ansøgning om permanent opholdstilladelse, skal søge om forlængelse af midlertidig opholdstilladelse. Og dette kan man tidligst ansøge om to måneder før den hidtidige udløber. Derfor er sagerne blevet afvist - fordi ansøgningen skete for tidligt.

Nu vil Integrationsministeriet muligvis dispensere i de sager hvor det er sket - for tidsfristen på de to måneder har intet med permanent opholdstilladelse at gøre, mener de - men ser ingen grund til at rette på hjemmesiden. For det er jo klart som blæk, hvad der står der, synes de...

Og det er der jeg må spørge ud i blogland - læser jeg & politiet helt forkert, indenad. Kan det læses anderledes and at man skal indgive sin ansøgning om permanent opholdstilladelse samtidig med ansøgning om forlængelse. Og at der tidligst kan ansøges 2 måneder før udløb? Det er sakset fra vejledningen til ansøgning om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse:
Bemærk: Når man ansøger om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, skal man samtidig udfylde og vedlægge en ansøgning om tidsbegrænset (midlertidig) forlængelse af ens nuværende opholdstilladelse. Man skal benytte det forlængelsesskema, som passer til ens nuværende opholdsgrundlag.

Man kan desuden vælge at ansøge om tidsbegrænset (midlertidig) forlængelse af ens nuværende opholdstilladelse, hvis man kan se, at man ikke opfylder alle betingelserne for tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, dvs. hvis man ikke kan opnå 100 point.

For at finde det rigtige forlængelsesskema kan man benytte skemaguiden.

Ansøgningen om forlængelse kan tidligst indgives 2 måneder før, opholdstilladelsen udløber. Det er af afgørende betydning, at en ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse indgives inden, ens tidligere opholdstilladelse udløber.

Hvis ansøgningen indgives for sent, skal man forvente, at den bliver afvist, fordi man opholder sig ulovligt i Danmark. En ansøgning, der indgives for sent, vil ikke blive behandlet af Udlændingeservice, medmindre det drejer sig om familiesammenføring, og Danmarks internationale forpligtelser kan tilsige det. Dette gælder uanset, hvor kortvarigt ens ulovlige ophold måtte være. Man vil skulle forlade Danmark og ansøge om en ny opholdstilladelse fra sit hjemland. En sådan ansøgning vil da blive betragtet og behandlet som en helt ny ansøgning om opholdstilladelse, dvs. den vil blive behandlet efter de regler, der gælder for personer, som ansøger om opholdstilladelse for første gang, og man mister retten til at opnå en forlængelse af den tidligere opholdstilladelse.

Hvis man opholder sig ulovligt i Danmark, risikerer man desuden at blive meldt til politiet eller at blive udvist med indrejseforbud, dvs. at man ikke må indrejse i Danmark i en bestemt periode.

Gebyr for at indgive ansøgning

Fra d. 1. januar 2011 skal der normalt betales et gebyr for, at man kan få sin sag behandlet i Udlændingeservice. etc
Fremhævelser: fed skrift er Udlændingeservices egen, kursiv er min.

Det skal siges, at jeg jo aldrig har bestået en danskprøve, som giver ret til ophold i Danmark. Måske er det derfor jeg ikke kan forstå det her?

[Opdatering]: Udlændingeservice har sendt en kommentar til Information. Efter at have læst den forstår jeg da næsten endnu mindre hvordan man skal læse et oplysninger på et statsligt website - men det må vist være noget med at læse det hele, og så gætte sig til hvad der hænger sammen med hvad?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Eric sagde ...

Nej, det er meget svært at forstå på anden måde, medmindre man tilfældigvis ved, at man når som helst kan søge om permanent opholdstilladelse (hvis dit og dat), og det UNDLADER man meget behændigt at gøre klart opmærksom på.

Ethvert logisk tænkende menneske kan derfor kun tro, at man skal vente med en ansøgning om permanent, fordi den kædes sammen med ansøgning om forlængelse.

Så det er snarere et spørgsmål om, hvad der IKKE står.

Leoparddrengen sagde ...

Jep - og dertil skal lægges at overskriften på siden jeg har sakset fra, med meget store typer står i overskriften, at det handler om Ansøgning om tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse. så det er meget svært at forestille sig, at vejledningen ikke primært skulle handle om det.

Hvis jeg skal være lidt flink ved Udlændingeservice vil jeg gætte på at der ikke er tale om bevidst vildledning - at de simpelthen har klippet klistret fra en anden side, som handler om ansøgning af midlertidig opholdstilladelse - og så sjusket med at rette til.

Så kan jeg bare ikke forstå, at de skal have så svært ved at indrømme miséren efterfølgende - men hævde at noget som er åbenlyst ude i hampen, er klart som blæk.

Leoparddrengen sagde ...

(Jeg har iøvrigt skrevet en mindre opdatering i indlægget, efter at jeg stødte på denne kommentar til Information.)