Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 4. november 2010, kl. 03.20

Grundloven - det er bare noget vi leger

Sidste år på Ramasjang havde DR et motto til børnenes melodi grand prix - muligvis efter kritik af at det hele var blevet for voksent, nedringet og hysterisk: MGP - Det Er Bare Noget Vi Leger.

Og tilsyneladende er det også nogenlunde Pia Kjærsgaards holdning til Grundloven. Eller rettere, hendes idé om hvad Folketinget(?) generelt mener om Grundloven. Eller hvordan de bruger den. Man må selv gætte sig til hvem vi er, i nedenstående citat.

Hendes udtalelse falder efter at Lars Løkke har sagt, at han ikke synes det er en skide smart idé at prøve at forbyde paraboler eller arabiske TV-kanaler. Dels fordi han lissom ikke synes det flugter med de frihedsrettigheder han (og Venstre) i øvrigt går ind for, og dels fordi det er imod Grundloven.

Om det med at det skulle være i mod Grundloven siger hun så:

Det har jeg svært ved at se. Det med grundloven er ofte bare noget, vi siger. Problemet er mere rent praktisk og teknisk. (min fremhævning)

Udtalelsen forklarer jo godt nok lidt, hvordan det kan være at hun og DF gang på gang fremsætter forslag som soleklart ville betyde grundlovsstridige love, hvis de blev vedtaget. Men jeg håber - og tror faktisk også - at den holdning til Grundloven ikke udbredt, udenfor Pia Kjærsgaards inderkreds.

At der så er nogen der ikke fatter hvad der står i den, er noget andet. Men jeg tror de fleste har en vis respekt for den.

Alligevel kan jeg ikke slippe for et billede af en gruppe drikkende og rygende politikere om et bord i Snapstinget. Og den ene siger: ...og så sagde jeg: Det er imod Grundloven! Hvorefter resten af bordet slår sig på lårene i krampegrin.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

Etstykkemedlis sagde ...

NEJ! nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej

der er bare noget helt galt med hende altså!

Leoparddrengen sagde ...

Ja, altså jeg synes jo også hun er ret mærkelig - og især nok har kastet nogen hæmninger væk de sidste par uger.

Når det så er sagt - føler jeg mig lidt nødt til at gentage, for det er lidt en kongstanke.

At jeg ikke har så meget i mod DF og deres politik. Eller rettere - det har jeg, og jeg har meget imod, personligt, de folk som går ind for det. Men jeg er også godt klar over, at det er en holdning som naturligvis vil findes, som en politisk naturlov - og hvis den ikke fandtes var vi/nogen nødt til at opfinde den.

Det der har været den helt store fadæse / skam / skandale / vederstyggelighed de sidste 9-10 år i dansk politik har sådan set ikke været Dansk Folkeparti.

Det har været, at der har været en borgerlig regering, som i deres magtliderlighed har været villige til at sælge ud af alt anstændighed, og flytte hegnspælene længere og længere.

For naturligvis vil DF kræve yderligere stramninger, så snart de får en indrømmelse. Det skal de jo faktisk gøre. Det kan man ikke bebrejde dem. Men man kan bebrejde dem som går med på det!

(Men, altså, igen - synes godtnok også Pia K. har smurt tykt på på det sidste.)

Leoparddrengen sagde ...

Uh, glemte lige link til pædagogisk opstilling af DFs politiske Danmarkskort.

Uden Relevans sagde ...

Det er SYGT så meget de gør for at holde fast i magten til alles ulempe.

Regeringen altså.

Leoparddrengen sagde ...

Yup. Man burde kunne samle underskrifter ind til en rigsretssag for unødig trætte!