Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 21. oktober 2010, kl. 15.51

Rom i tilbageblik, del 1

Jeg tror, at hvis jeg går efter det helt forkromede dagbogstilbageblik bliver det for uoverskueligt, og så kommer jeg aldrig igang med det - og næppe heller særligt interessant for andre at læse om. Så der kommer nok nogle småbidder som de falder mig ind i den næste periode.

Her først om hvor vi boede, for det var jo ligesom udgangspunktet for andre ture rundt - som stort set alle foregik til fods. Jeg havde hørt, at man ville komme til at gå meget i Rom, og det havde jeg set frem til - da det er min foretrukne transportform - og det var ikke forkert. Men jeg blev faktisk overrasket over hvor lille et område der er tale om, når man taler om det centrale Rom. Så det var næsten altid overskueligt lige at se et eller andet mere.

Anyways, vi boede i en lille lejlighed i et lejlighedskompleks i en villa, som lå i en sidegade til Via Flaminio, som er den vej der går mod nord fra Piazza del Popolo. Faktisk boede vi i det yderste af Borghese-parken, med 3 minutters gang til del Popolo. Ret perfekt - ikke inde i byen, meget stille, men ganske kort fra at være del af det hele. Og de få gange, hvor vi valgte ikke at gå, var metroen også yderst tæt beliggende.

Selve lejligheden var ok, og vist efter romersk standard helt fremragende. Og udsigten var da ihvertfald ikke til at klage over.

Vis stort kort

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

3 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Velkommen tilbage Leo.

spunky sagde ...

man må da sige at i boede meget centralt...

Leoparddrengen sagde ...

Det var det jo nok - men alt er relativt. Oprindeligt havde moderen vist idé om at vi skulle bo inde omkring Piazza Navona/Campo de Fiori - hvilket vel må siges at være en del mere centralt. Vi boede trods alt uden for den gamle bymur. Hvilket jeg altså iøvrigt syntes var helt fint, ville nødigt have boet inde midt i det hele.

Men vi har nok boet langt mere centralt end de fleste romere - hvis man skulle oversætte til København svarer del vel til at bo omkring søerne?