Leoparddrengens
Public Key

søndag den 4. juli 2010, kl. 18.25

Et middelalderligt kloster?

Som jeg skrev i går, har min far altid haft en evne til at have bøger hvori han kunne finde cirka alverdens oplysninger. Ikke nødvendigvis leksika - faktisk some regel ikke - men alle mulige obskure værker.

Den mest ekstreme anekdote jeg har om det, er denne: jeg og min far var i sommerhus han havde lejet, i Nordsjælland. Eller rettere: det var ikke et sommerhus, nok snarere et sommerskur, på vel 12 kvm, bestående af et rum, hvori der var to senge (køjer), et bord, og et køkkenbord med en vask. (Men ikke vand, det hentede man ved en pumpe).

Ret beskedne forhold, altså. (Og det er ca 25 år siden, så der var ikke noget der hed internet eller noget.) Jeg har på det  tidspunkt spillet D&D godt et år, og har netop hjemme i kampagnen lavet min første karacter af klassen Monk. Derfor har jeg naturligvis mine D&D bøger med (det har jeg vist sådan set stadig når jeg skal på ferie...), og læser op på hvad sådan en Monk kan.

Og på et eller andet niveau, tolvte sikkert, kan man så bygge sit eget kloster, hvilket vil tiltrække andre munke, som vil blive ens followers. Nuvel, jeg er meget langt fra tolvte nevau, men jeg har ikke andet at lave i det der skur, så jeg tænker at jeg vel ligesågodt kan begynde at tegne hvordan det der kloster så skal se ud.

Men jeg har lidt svært ved at komme igang, hvordan er grundplanen for sådan en? Så jeg spørger min far, henkastet: "Du har vel ikke tilfældigvis et kort over et middelalderligt kloster, jeg kan låne?"

Til hvilket han svarer: "Jo, det har jeg et eller andet sted, giv mig lige et par minutter så finder jeg det." Og så går han ellers på jagt i sin kuffert, og hiver en bog frem, slår op på en af de første sider, og der er ganske rigtigt et kort over et middelalderligt kloster.

Der må jeg tilstå at jeg var ret paf...

Forklaringen er dog rimeligt simpel og naturlig, men det er en god historie og beskriver meget godt de underligheder han som regel kan finde frem: Han var simpelthen ved at læse Umberto Ecos Rosens Navn, der var det hotte på det tidspunkt, og i den er der et kort over klosteret den foregår i.

(Noget andet er, at jeg ikke rigtigt på det tidspunkt havde forstået, at munkene i D&D mere er inspireret af orientalske munke - det betød så ikke så meget, for munken døde kort efter.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: