Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 29. juni 2010, kl. 16.28

Relaterede indlæg - LinkWithin widget

Som den opmærksomme læser muligvis har bemærket, har jeg koblet sådan en widget ting på indlæg, som viser hvad den synes er relaterede indlæg.

Jeg har jo før set dem på andre blogs, men har tit syntes det var ret uigennemskueligt hvad de indlæg den syntes var relaterede havde med det aktuelle at gøre. Jeg syntes så denne her var ret iøjenfaldende, da jeg så den hos Klidmoster i nat. Og besluttede mig for at checke den ud.

Den fungerer ved, at man indtaster sin email og url over hos LinkWithin, og så kan man ellers installere den med det samme - i Blogger går det ganske automatisk, man skal dog lige flytte widget'en så den kommer ind i indlæggene. De relaterede links fungerer så først efter lidt tid, en robot hos LinkWithin skal tygge ens site igennem, og finde relationer udfra tags, overskriter og indhold.

Men efter nogle timer synes jeg faktisk den er ganske fornuftigtig.

Jeg var lidt spændt på hvordan den ville fungere med billeder. For langtfra alle mine indlæg har billeder, som den kan bruge ved linket. Men så gør den det, at hvis hovedparten af de links den har fundet ikke har billede, laver den rene tekst links i stedet. Og hvis den laver links med billeder, men et af de linkede indlæg ikke har noget, kommer der en gennemsigtig ramme. Helt igennem acceptabel løsning, synes jeg.

Gennemsigtige gif'er og png'er (som jeg bruger meget på sitet, af hensyn til leopardbaggrunden) får sort farve, hvor de ellers var transparente. Det kunne muligvis være en god ide, hvis man kunne sætte som option, hvad der skulle ske med dem - men jeg synes det er ok.

Widget'en er gratis, og kan umiddelbart fås til  Blogger, selv-hosted Wordpress og TypePad. Jeg kan anbefale - hvis man installerer den - at læse deres FAQ, her kan man for eksempel lære hvordan man giver en dansk ledetekst, istedet for den indbyggede engelske. Og den kan fås og installeres her hos LinkWithin.

[Opdatering]: Jeg er siden gået over til noget som hedder Outbrain. Læs mere om Outbrain vs LinkWithin her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Torben sagde ...

Hej Leo dreng .....

Fin post om LinkWithin, men ka' sq ikke finde ud af hvilke fil der skal modificeres for at få dansk tekst til at stå ved de relaterede poster?

Kunne du evt. skrive en hurtig vejledning til os WP-mongoler?

En fast læser ...

/Torben

Leoparddrengen sagde ...

Hej Torben -

Beklager, jeg ved stort set intet om hvordan WordPress fungerer. Jeg overvejer at sætte en blog op på et tidspunkt, så jeg kan svare på spørgsmål om WP, men det har jeg altså ikke gjort endnu.

I Blogger er det ikke en fil man skal redigere, der er et interface til at redigere den widget man lige har installeret, og det er her man gør det.

Jeg har fundet dette om at installere og ændre widgets i WP, der står muligvis noget i afsnittet It's installed and activated. How do I use it? du kan bruge.

Ellers prøv at skriv til LinkWithin's support, de skulle efter hvad jeg iøvrigt læste om dem være ganske hjælpsomme: support -at- linkwithin -dot- com.

Håber noget hjælper!