Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 29. juni 2010, kl. 17.12

Et indblik i spammere og scammeres tanker

Jeg har fået to hits ind via Google idag, begge fra Abidjan i Elfenbenskysten (som lader til at være mere in for scammers idag, end Nigeria var for nogle år siden.)

Den første søgning lød:
2010 liste kontakte +gmail.com @ +45

Den anden lød:
2010 liste mand der søger efter kvinden kontakte +gmail.com @ +45

Ordene virker på mig som om de er nuppet fra noget Google Translate, men meningen er relativt klar. Den første brede søgning prøver man at finde emailadresser på kontaktpersoner med en gmail adresse, og et dansk telefonnummer.

Og den næste prøver man det samme, men går specifikt efter mænd, som givet udtryk for at de leder efter en kvinde - en yndet målgruppe hos scammers, tilsyneladende.

Begge søgninger indeholder ordet 2010 for at øge chancen for at det er aktuelle adresser og telefunnumre der findes - scammers vil jo også gerne arbejde effektivt, og ikke bruge tid på ubrugelige adresser. Eller mænd som ikke længere savner kvinder.

Gmail tror jeg muligvis er årsagen til at de havner hos mig - i andre søgninger gør de sikkert det samme med hotmail og lignende, jeg tror ikke der er nogen grund til at tro at scammers går specifikt efter Gmail-brugere, udover at søge på fordi det er udbredt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: