Leoparddrengens
Public Key

fredag den 2. juli 2010, kl. 01.47

En hvidkronet stenpikker...?

En ordentlig stenpikker!
Tja, satser på det er en overskrift som måske kan tiltrække folket? For jeg er egentlig ikke særligt ornitologisk interesseret.

Men åbenbart har man i et fuglereservat ved Kalundborg observeret den i Europa uhyre sjældne fugl, Hvidkronet Stenpikker (Oenanthe leucopyga): Den hører normalt til i Afrika, så man kan sikkert begynde at koble det med global opvarmning, hvis man har lyst. Men om det har noget på sig, ved jeg nu ikke.

Mon den bliver et lige så stort tilløbsstykke som hvalen?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Etstykkemedlis sagde ...

Ahahaha.. Tror desværre ikke den har helt samme tiltrækningskraft som hvalen, på trods af et langt sjovere navn!! Det er jo en fugl...

Leoparddrengen sagde ...

Jeg tror ikke man skal undervurdere fugles tiltrækning på mennesker. Jeg forestiller mig dog, at det kan blive sværere at holde sådan en fugl på samme område, hvis halvdelen af Sjælland pludselig får lyst til at besøge den. Der var hvalen nok lidt mere samarbejdsvillig.

Sådan en Hvidkronet Stenpikker hedder i øvrigt på engelsk en White-crowned Wheatear - også et udmærket navn, som sikkert kan bruges til alkohol- og sprogtests. Men det er ikke så sejt som det danske!

Etstykkemedlis sagde ...

Ja det er faktisk også ganske underholdende på engelsk, men det når da ikke det danske til sokkeholderne;)

Måske i skulle overveje oprettelsen af et kæmpestort område, som bliver spærret af så alle de potentielt interesserede kunne få styret deres glotrang.. men beware! Det kan udvikle et større trafikkaos;)

Leoparddrengen sagde ...

Jo, men det kan jo så på den anden side gøre, at de dårlige trafikforhold til Kalundborg kan blive belyst, så de kan få en mortorvej allerede inden der bygges bro til Århus.

På den anden side kan det være der slet ikke kan bygges noget i Kalundborg og omegn den nærmeste tid, fordi den Hvide Stenpikker er der, og ikke må skræmmes væk.

(Iøvrigt er den vist allerede i et fugleområde, så denmed det store område & glotrangen er vist opfyldt. Den er ikke så dum, den Hvide Stenpikker!)