Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 16. april 2009, kl. 21.11

Brixtofte-klonen, Ikea-missionæren og Traditionalisten

Med aftenens 8. afsnit i DR af Min Italienske Drøm fra Casa dei Danese i Rosora blev grænserne trukket tydeligt op mellem wannabe-værterne, selvom ingen røg ud eller blev sendt hjem.

Hanne og Finn, repræsenteret ved Finn, er Brixtofte-klonen. Han håber på et rykind af ældre danskere, svenskere og nordmænd - og prøvet at sælge idéen til lokalbefolkningen med, at det vil give masser af €. De virker dog noget skeptiske ved tanken om så mange skandinaver - og er bange for diskrimination af italienere. Men Finn har visioner om at bringe velstand og dynamik til Rosora. (Så kom jeg efter at have fundet paralellen til Farum-kongen, også i tanke om, da han for nogle afsnit siden prøvede at indynde sig hos håndværkerne, ved at introducere dem til dansk frokost med sild & især snaps - masser af snaps. De må iøvrigt have bestemt sig til at sætte deres lid til det hemmelige råd, og ikke på lærerne, for ingen af dem meldte op til sprog, hvilket jo er en garanti for en 0-karakter.

Mette og Michael, repræsenteret ved Mette, er IKEA-missionæren. Hun er bedst til italiensk, hvilket giver hende gode kort på hånden, men skyder sig i foden med den ensidige Ikea-satsning. Siger jeg - min holdning til IKEA er nok efterhånden kendt. Men symptomatisk var også i aften Michaels præstation i køkkenet som kaffebrygger. Han anser sig som ret god amatør barista - og er det sikkert også i Danmark; problemet er at hans forståelse af kaffebrygningen åbenbart ikke holder i Italien, og slet ikke med håndholdt espresso-maskine.

Josephine og Casper, repræsenteret ved Josephine, er Traditionalisten. Hun fik scoret gode point, ved at lade den lokale Adele guide hende til en nærliggende handler med antikvariske møbler; jeg tror hun fik en allieret for livet der. Hendes største problem er at hun pure nægter nogle ting, hvorfor hun scorer minus; men til festen, hvor hun var særdeles udadvendt, fik man det indtryk at hun bare skal have et par glas vin, så kører det.

Igen er det gået nedad med de pudsige kulturelle problemer - faktisk var der slet ingen markante misforståelser i denne omgang. Kampen mellem parrene tegner sig så en del mere tydeligt; men jeg syntes altså den anden del i starten var den mest interessante.

(Bemærk i øvrigt hvordan forste afsnit i dette indlæg er skræddersyet til google - lidt eksperimenteren fra min side, da jeg kan se mine indlæg omkring dette program får rigtig mange hits fra google.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: