Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 18. april 2009, kl. 18.49

Anders Fogh Jensen, filosof

Sidder lige og ser TV-Avis, og så dukker en filosof op, der skal sige noget klogt om vores forhold til helte. Anders Fogh Jensen hed han, i følge skiltet. Jeg måtte lige tygge lidt på om de havde fået galt skilt på, da jeg kom i tanke om at ham den gamle, lystløgneren og krigsforbryderen, jo hed Rasmussen til efternavn.

Han må da godt nok have hørt lidt for det navn i tidens løb?!

Men kommer så til at tænke på en gammel vittighed, jeg tror jeg kender den fra en Scherfig-bog:

Det er under anden verdenskrig. En mand kommer op på navnekontoret.

"Goddag," præsenterer han sig, "mit navn er Adolf Lokumsbræt. Jeg vil gerne have skiftet mit navn."

"Ja, det kan jeg da godt forstå," siger kontoristen. "Hvad vil De så gerne hedde?"

"Jo, jeg vil gerne have mit navn ændret til Peter Lokumsbræt."

Gad vidst hvorfor jeg kommer til at tænke på den?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: