Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 17. august 2011, kl. 13.38

X-Bov - resume og anmeldelse

Det var med spænding jeg åbnede op for DRs nye satsning i reality-genren i går. Da jeg kun kan se luftbårent TV er det begrænset hvad jeg ellers har kunnet følge med i af den slags.

Historien i X-Bov foregår i 3.X på et sjællandsk gymnasium - det præcise sted holdes hemmeligt for ikke at eksponere de unge for meget - og det gælder om at vinde nøglerne til Den Gyldne Bov (som bare ligner en Jaka Bov med noget maling). Undervejs holdes der delafstemninger, og seerne kan være med i nogle, andre er for eleverne på gymnasiet.

Jeg forstod ikke helt systemet, især er det lidt underligt, fordi man ikke ved hvornår afstemningerne kommer. Der var ikke nogen i første afsnit kan jeg afsløre.

Det åbnede med at Lars L havde stjålet et kærestefoto af Helle og Villy fra Helle, og det morede han sig nu med at vælte nede i kantinen - det troede han han ville blive rigtigt populær på, men han vidste ikke at Helle og Villy holdt fri den dag, og i stedet knaldede på Helles kollegieværelse. Hvilket straks gjorde dem så populære at de fik De Frosne Majs (Helle) og De Frosne Ærter (Villy). Jeg forstod ikke helt hvad forskellen er på dem, men ihvertfald er både Helle og Villy fredet i næste afsnit.

Den nørdede Søren P - som hele tiden citerer Star Trek (We are the Bov) - var lige kommet hjem fra spejderlejr i Jylland og talte på gymnasiets forum meget for at alle regler skulle overholdes, altid. Imens forsvarede Claus at Lars L havde stjålet Helles billede med "at et lille tyveri jo ikke gjorde så meget". Og brokkede sig over at Helle og Villy ikke kom i skole, men det viste sig at hans egen fraværsprocent var alt for høj, han blev senere kaldt ned til rektor og truet med at blive smidt ud.

Lars B, som er kæreste med Lars L, flippede grøn over at der ikke kom nogen afstemning, og truede med at forlade programmet. Lars L tænkte at han måtte vise Lars B at det kun var de to, og sagde derfor til Pia at hun alligevel ikke måtte komme med i en trekant. Pia havde ellers set frem til at være dominatrix, og blev nu skidesur fordi hun "blev spist af" med et golden shower af Lars L.

Søren E var blevet møgsur over at Gymnasiet ville holde fest, hvor også klasser fra et andet gymnasie var inviteret, og klagede til elevrådsformanden. Han gav i første omgang Søren E ret, men da festen ikke længere blev kaldt en fest men et bal sagde elevrådsformanden god for det, og så flippede Søren E for alvor skråt.

Søren Es gode ven, Søren K, fik imens hvad der må betegnes som et nervøst sammenbrud, fordi Søren K mente at hans tvillingesøster, Sørine var blevet hængt ud i GymnasieBladet. Sørine går ellers slet ikke i gymnasiet, men arbejder deltids som organist i den lokale kirke, men hun havde sat et skjult webcam op i drengenes omklædningsrum, og lagt det på nettet. Det var det de skrev om i GymnasieBladet. Søren svarede igen ved at sætte et skjult webcam op i pigernes omklædningsrum - "Så går det lige O-P op!" sagde han.

Og alt i mens scorede Margrethe billige point ved at tilbyde lektiehjælp i kantinen.

Og hvad syntes jeg så? Altså - ingen tvivl om at jeg følte mig godt underholdt, men på den lidt ufede mod hvor man sidder med dårlig smag i munden. Det skyldes til dels castingen - man har altså svært ved at tro på, at den danske ungdom virkeligt er så tåbelige, som de viser sig i serien - skulle det virkelig være reality? (Og så kunne castingen altså godt have fundet en klasse, hvor de ikke allesammen hedder Søren eller Lars, det er ret forvirrende.)

Det virker også som om der er nogle personer der er blevet klippet helt ud, eller som man ihvertfald ser meget lidt til. Det kan være det hjælper henad vejen, men de måtte ihvertfald godt profileres lidt bedre.

Seriens største problem er dog, at den er meget rodet synes jeg. Det er meget svært at forstå, som seer, hvordan nogle af de ting der bliver gjort, skal hjælpe eleverne til at vinde Den Gyldne Bov. Jeg håber det hjælper i næste afsnit. (Spoileren for næste afsnit var iøvrigt at Lars L får et blowjob - men det er skjult hvem som giver det.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Lyder som lidt af en børnehave det gymnasie der.

Har du læst artiklen på Den Fri om at hele billedestuntet kan være med vilje for at få mere omtale?

Leoparddrengen sagde ...

Nej, den har jeg ikke læst. Men Claus Hjort siger det jo næsten selv i Berlingske igår.