Leoparddrengens
Public Key

søndag den 14. august 2011, kl. 22.21

LIMBO på PC

Det danske spil LIMBO har været meget omtalt, ikke mindst på grund af sin meget specielle gråtonede grafik - og jeg har længe gerne ville prøve det. Desværre var det kun til at få til XBox, og når man nu ikke har sådan en var det jo svært. Og intet tydede på at det ville komme til PC, da jeg søgte så sent som for et par måneder siden.

Men så lige pludselig opdagede jeg LIMBO på Steam i går - hvor det var til salg for ikke mere end € 10. Så det købte jeg fluks.

Og det er altså en oplevelse at spille - grafikken giver en helt speciel stemning, og der er gode puzzles i de enkelte baner. Og så masser af god, sort humor. Og så også nogle chokeffekter, som virker - fuck, det har gav nogle sæt i mig, da en kæmpeedderkop angreb...

Den største hage ved spillet er at det ikke er længere - ungerne spillede det igennem på en dag - hvor også andet blev foretaget - og når det er spillet igennem er der så ikke så meget mere. Så man skal mere se det som en film eller lignende, end et spil man kan spille igen og igen.

Men det er altså en oplevelse jeg synes man skal give sig selv - at æstetik, humor og tanke kan mødes. Og så er det da også storartet at spillet er dansk - stor cadeau til Playdead. Så hvad venter du på, køb det da. Det er ikke mange penge...

(Og nu nævnte jeg ungerne spillede det - det skal man nok lige overveje, for har de hang til mareridt kunne jeg godt forestille mig de kan få det. Der er uhyggelige edderkopper og væmmelige fælder, og døden i LIMBO er ikke pæn at se på - men ofte morsom. Jeg gav mine lov, men det er ikke sikkert dine skal.)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: