Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 10. marts 2011, kl. 15.13

Den Som Dræber - en foromtale

TV2s nye serie, Den Som Dræber - som jeg allerede omtalte i mit indlæg om (en anden) Laura Bach -  begynder på søndag klokken 20.

Og mit gæt er at den bliver en pæn stor succes. Jeg har nemlig allerede set de to første afsnit, jeg deltog i en screening af dem i sensommeren. Dengang ville jeg også gerne have omtalt dem på forhånd, men det var TV2 ikke glade for, så jeg undlod det. I dag kan jeg måske godt forstå dem, for vi fik dengang at vide at det var meningen serien skulle begynde på skærmen i løbet af efteråret - men det er altså udskudt til foråret.

Nu kan jeg imidlertid se, at man allerede nu kan se premieren på Sputnik, og så kan jeg ikke længere se nogen grund til at holde mig tilbage.

Sådan en screening er ikke verdens bedste bedømmelsgrundlag - en del er ikke færdigt, og især lydsiden skal forbedres meget. Og man skal også tage det jeg skriver her med et gran salt - for det er jo netop meningen at der skal kunne rettes op på svagheder i forhold til reaktionerne på sådan en screening.

Men jeg fik et godt indtryk af serien, som historiemæssigt - på godt og ondt - virker meget som Forbrydelsen. Altså bortset fra at Den Som Dræber er opdelt, så der er to episoder til hver sag. Ligheden består i noget af det samme drive i historien - og så de mellemregninger som måske ikke rigtigt giver mening, når man tænker tilbage efterfølgende.

Hovedrollerne er politikvinden Katrine Ries (Laura Bach) og den akademiske seriemorder/psykopat ekspert Thomas Schaeffer ( Jakob Cedergren). Og til at holde de to i ørerne (uden særligt meget held) er der Katrines chef, Magnus Bisgaard (Lars Mikkelsen).

Og man kan altså godt blive revet med af serien - hvis serien formår at bevare suspension of disbelief. Og det kan blive svært tror jeg, for det første fordi der som sagt er nogen mellemregninger der ikke giver meget mening undervejs (men det kan der som også sagt være rettet op på) - og så helt overordnet for serien.... hvor mange seriemordere er det egentligt vi har i Danmark.

Så man skal ikke tage de alt for skeptiske briller på, når man ser serien. Men jeg tror altså godt den kan give god underholdning og spændning de næste mange søndage. (Jeg synes i øvrigt at søndag klokken 20 er et forbandet dårligt tidspunkt til de serier.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: