Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 6. august 2009, kl. 23.30

Guide: At udgive indlæg senere i Blogger

Da jeg fik idéen til mit nylige hudorme-epos, som jeg ville fyre af under ferien, var jeg klar over at jeg måtte finde ud af hvordan man planlagde udgivelsen af blogindlæg i Blogger.

Jeg var ret sikker på det kunne lade sig gøre, men jeg var ikke sikker på hvordan. Jeg havde set, at der under Rediger Indlæg var et filter, som hed Planlagt Indlæg; men hvordan man lige gjorde et indlæg til planlagt fremgik ikke helt klart.

Googling gav ikke et enkelt svar - eller det gjorde det, men først efter en del søgen. Og det er et meget, meget enkelt svar:

Når man skriver sit indlæg, er der under redigeringsfeltet et lille link med "Valgmuligheder for indlæg". Hvis man klikker her kan man blandt andet slå kommentarer til eller fra, men man kan også sætte dato/tid for indlægget. Jeg havde altid blot tænkt på dette som, hvis man ville redigere det (det sættes som default til når man begynder på et indlæg, så det kan let være en del forskelligt fra det egentlige udgivelsestidspunkt.

Men det er så snedigt, at hvis man sætter dato/tiden til engang i fremtiden, udgives det først på det tidspunkt. Og det var sådan jeg lavede hele hudormetingen om søndagen inden jeg tog afsted.

Meget vigtigt er det dog ikke at lave en fejl: for hvis du kommer til at udgive indlægget uden at rette dato/tiden udgives det med det samme. Du kan så gå ind og rette datoen efterfølgende, men da vil det stadig være synligt som udgives, det vil kun stå på bloggen med en fremtidig dato.

Så kan man selvfølgelig slette indlægget, og lave det igen med den rette dato, men da vil man måske allerede have ødelagt en overraskelse, da de som abonnerer på feeds fra éns blog jo allerede har modtaget det nu slettede indlæg.

Så hold tungen lige i munden - men husk at man kan, for der er bestemt en interessant mulighed!

P.S. Dette indlæg skrives lidt over 23, men I for det først at se kl 23:30. Bare for at vise jeg kan :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: