Leoparddrengens
Public Key

fredag den 5. juni 2009, kl. 22.33

Tronfølgeloven

Jeg må sige, det morer mig med de problemer der er med den her tronfølgelov; som tidligere nævnt er jeg jo selv monarkist, så har da tænkt mig at stemme på søndag. Og havde jo egentlig tænkt mig at stemme Ja, for jeg går jo naturligvis ind for ligestilling. Men des mere jeg tænker over det, kommer jeg i tvivl: for det der gør, jeg er monarkist, er jo absurditeten i det hele; og den vil unægteligt blive styrket ved et Nej.

Jeg tror nu nok jeg vil have så svært ved at se mig selv i øjnene bagefter, at jeg nok stemmer Ja.

Men jeg blev alligevel lidt overrasket idag, da min mor - som var med i zoo, sagde at hun agtede at stemme blankt. Den gamle 70'er feminist, som aldrig har været synderligt republikansk anlagt kunne ikke få sig til at stemme. Og så ser det altså ilde ud for den lov!

Jeg glæder mig lidt til det rama-skrig det vil medføre i Skandinavien; for det tror jeg er dråben hos nordmænd og svenskere; for en ting er, at vi er racister og fremmedhadere, med videre - men at vi direkte forkaster en lov, som sikrer ligestilling på højeste plan - som de for længst har indført; så tror jeg virkelig ikke de fatter os mere.

Skal blive interessant. Men ikke mærkeligt de politikere hader folkeafstemninger - hæh.

[Efterfølgende]
Jeg glemte: en af de ting, der har fået mig til at overveje et Nej er faktisk statsministeriets "oplysnings" reklame, som - udover sandsynligvis at være ulovlig, på forskellige måder - simpelthen taler ned til folk. Og efter min mening ikke kan opfattes som andet end propaganda; og det er ikke kønt, selvom man til nød er enig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

5 kommentarer:

Erna sagde ...

Jeg er skabsmonarkist og royalist... men jeg er selv i tvivl, og er begyndt at overveje en blank stemme...

Leoparddrengen sagde ...

Det der skulle have været den simpleste afstemning ever - hvor er drejebogen når der virkelig er brug for den :)

Morsomt.

Erna sagde ...

Det er lidt fjollet egentlig. Men det, der bekymrer mig mest er faktisk alle de mennesker, der ikke ser det som nødvendigt at stemme omkring det. Jeg kan simpelthen ikke se det .. Det er vores pligt som borgere at stemme, og så synes jeg at det er noget pis, at folk brokker sig over alle mulige ting, og når de endelig har mulighed for at bestemme, gør de det ikke....

Det der fik mig lidt i tvivl var denne artikel

http://politiken.dk/debat/signatur/article723743.ece

Leoparddrengen sagde ...

Det er jeg på mange måder enig i; jeg tror også AFR var lidt for smart da han isolerede det fra en grundlovsændring; og som del af en grundlovsændring tror jeg heller ikke der ville være problemer med spørgsmålet, så ville det være naturligt.

Ved den seneste grundlovsændring i 1953 var det jo direkte det, der blev brugt til at sikre at ændringen kom igennem. (Fordi folk for alt i verden ikke ville ende op med Prins Knud som konge.)

Erna sagde ...

Og så er spørgsmålet vel - what the fuck shall we do this time?

Jeg hælder mere og mere til blank... OG sjovt, som du liger, det her skulle have været den letteste folkeafstemning ever - og er gået hen og blevet noget af et di...trilemma...