Leoparddrengens
Public Key

søndag den 24. juni 2012, kl. 15.49

Et uædrueligt rant om #dkpol netop nu

Lad mig med det samme slå fast, at jeg - af bestemte årsager - stemte radikalt ved det seneste folketingsvalg. Jeg kan derfor ikke personligt føle mig snydt - tværtimod, de radikale har til overflod gjort som de sagde de ville.

Men det er svært ikke at have en meget grim smag i munden over dansk politiks tilstand efter den skatteaftale der kom i hus, mellem regering og VK i fredags. Eller i hus og i hus - de blev vist enige om at blive enige, men forhandler stadig detaljerne.

Den grimme smag skyldes først og fremmest S og SF som har ført politisk hykleri op til helt nye højder. Der har været meget snak om løftebrud, den synes jeg ikke er synderlig interessant, for i starten var det klart, at de løfter ikke kunne gennemføres, såsom bevarelse af efterlønnen.

Mere grelt blev det, da regeringen blev bange for sin egen skygge, og ikke turde gennemføre sin Betalingsring. Som var skrevet ind i regeringsgrundlag og som den havde flertal for - og som den blev bange for, fordi de solgte den på den mest elendige vis.

Man kunne have håbet af betalingsringen var et lavpunkt, og det derfra ville gå op ad, men det har det så langtfra gjort. S og SF har konstant bevæget sig længere og længere væk fra det de stillede op på - uden at ville indrømme det, hvilket er det mest sygelige.

Kulminerende med den skattereform de fremlagde... og forløbet derefter kender alle vist. Grimt på alle måder - selvom selve aftalens indgåelse kan forvekles med flot politisk håndværk. Det ville det være, hvis det ikke for det første sætter en fed streg under S og SFs hykleri, og for det andet er strategisk snotdumt.

Snotdumt for S og SF. Igen, ikke for de Radikale, som hvis regeringen ryger, med god samvittighed og smil på læben kan gå ind i en V/R eller VKR regering, holde DF ude, og få endnu mere af deres program igennem.

Hvor S og SF vil ligge nedsmeltede tilbage - det vil være umuligt for dem at komme videre, før de begge har taget et kæmpe internt opgør, og smidt deres formænd på porten. Men der står vi nok allerede.

Katrine Lester (socialdemokrat i Frederiksbergs byråd) kom med følgende tweet lørdag morgen:
Som for det første siger noget om, hvor højstemt (som Søvndal senere samme dag sagde) retorikken er, men også lidt om hvor lidt realitetssans S og SF har om hvordan de fremstår. For sandheden, at den atombombe allerede er smidt, i form af to fuldstændigt utroværdige partier.

Og det vil de blive ved med at være - de kan tale fra Herodes til Pilatus om at det var en god aftale, en fornuftig aftale. Det kan endda være det passer - men det er komplet ligegyldigt, når det samtidigt er så klokkeklart imod alt hvad de sagde inden valget - og de havde muligheden for noget andet.

Jeg kan ikke se Enhedslisten har nogen grund til at fortsætte med at holde hånden under en regering, som fører en VKR politik - det vil klart være i deres interesse, at der er rene linier, og der kan blive ryddet op i S og SF, så de gør som de siger, og man kan regne med dem. Ja, det vil faktisk være i hele landets interesse.

Bemærk: Jeg siger ikke S og SF nødvendigvis skal føre en anden politik end de gør nu - men så skal de melde det klart ud, og ikke køre videre i deres utålelige hykleri - som eksemplificeret ved denne Facebook opdatering fra Thor Möger fra kort inden valget.

Og så er S og SF ikke de eneste der er belastede af denne historiske aftale, og dagens politik. Venstre, med en Lars Løkkes latterlige skuespil og også totalt hykleriske adfærd er også et grimt skue. Man kan kun håbe, de bemærker sig, hvor meget af deres politik der kan gennemføres, når Lars Løkke er kørt på sidespor, og opfører sig som den sprællemand han i bund og grund er. De burde også finde en ny formand hurtigst muligt.

Og Vestager forekommer mig mere og mere som en machiavellisk fyrste, hvilket hun vist er stolt af at dømme efter de få timer det tog Politiken at få aktindsigt i hendes sms'er med Venstre. Hun har da også grund til at være tilfreds med udspillet - hvis dansk politik var et brætspil ville det vist være nu man begyndte at råbe til medspillerne at de ikke må hjælpe hende, for hun er jo ved at vinde.

Og Barfoed der i Deadline viser hvor lidt #dkpol handler om politik, men først og fremmest om hvem der får lov til at sidde på taburetterne, når han uden at blinke, siger at stemmer Enhedslisten ikke for en kommende finanslov, så gør Konservative naturligvis heller ikke - uanset det politiske indhold.

Nej, jeg synes sgu ikke de har meget at være stolte af derinde, selvom de går og ser glade ud og kalder det historisk.

P.S. Lige en sidste ting: Hvis man siger det skal kunne betale sig at arbejde, uden at have prøvet at være minimum 6 måneder på kontanthjælp med hvad dertil hører, så synes jeg man skal lukke røven.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: