Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 30. november 2011, kl. 22.51

Velkommen til Fixetorvet Station

For et år eller to siden deltog jeg i en rundspørge - husker ikke de nærmere omstændigheder, men Quiz 48 giver hint om hvornår - hvor DSB forhørte sig om min mening hvis nu Dybbølsbro Station skulle ændre navn til Fisketorvet Station.

Det var meget tydeligt hvad rundspørgen gerne ville have af svar - de ville gerne have at man sagde at det da var en skide god idé. Og prøvede med overtalende og ledende spørgsmål, som at der rent faktisk havde ligget et fisketorv der i gamle dage, og at ingen jo fattede hvorfor den skulle hedde Dybbølsbro.

Men jeg var stædig, og sagde Nej - jeg syntes det var rigtig dum idé at ændre navn på stationen.

Muligvis fordi jeg bare er gammel og vrissen, men mest af alt fordi jeg synes det er tegn på mangel på kendskab til byen, historieløshed, og ikke mindst overgivelse til kommercielle interesser.

Mangel på kendskab til København, fordi det område af byen har vejnavne opkaldt efter byer i Sønderjylland - ligesom alle mulige andre områder af København har en sammenhæng mellem vejene.

Og de kommercielle interesser - dem behøver jeg vel ikke forklare. Ikke at jeg påstår at en underdirektør fra Fisketorvet har betalt penge under bordet i Sølvgade - selvom mistanken ikke kan undgås - men interessen er ihvertfald klar. Og hvad bliver det næste så? At Humlebæk Station omdøbes til Louisiana, og Vesterport til Palads/Tivoli?

Anyway - jeg var altså imod. Men da jeg så var ude på Fisketorvet den anden dag for at købe fødselsdagsgave til den ældste, opdagede jeg at de var alligevel var gået videre med det. Godtnok står der stadig Dybbølsbro, men Fisketorvet er klart det mest fremherskende.

Nuvel. If you can't beat them, join them. Så jeg vil hjælpe dem sprede ordet, stationen hedder nu.... Ja, hvad hedder den egentligt. Hvad bør den egentligt hedde?

Nu åbner der jo - heldigvis - snart lovlige fixerum på Vesterbro, sandsynligvis i Kødbyen. Og, under alle omstændigheder, med Skelbækgade som nærmeste nabo, hvad er da mere naturligt end at stationens navn i fremtiden skal være Fixetorvet Station. Og det kan jo så passende smitte af på indkøbscentret.

Det navn vil jeg ihvertfald gerne sprede. For det viser både kendskab til byen og historien. Så det håber jeg også du vil:

Velkommen til Fixetorvet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: