Leoparddrengens
Public Key

mandag den 4. april 2011, kl. 17.51

Internet Explorer 9 + lidt tanker om Microsoft idag

Jeg har de seneste 14 dage, cirka, brugt Internet Explorer 9 - altså den nyeste version, som lige er kommet i officiel udgivet udgave - som alternativ browser.

Det betyder at jeg stadig bruger Chrome som hovedbrowser, men jeg har næsten altid en browser mere i gang (for at kunne holde styr på mine identiterer). Og det har ellers været IE8, men nu har jeg altså opdateret.

Og det vil jeg altså opfordre alle til at at gøre - altså de som stadig bruger Internet Explorer. For den er blevet helt menneskelig - væk er de mange toolbars, og når man konverterer op foreslår den selv og giver hjælp til, at fjerne noget af alt det hejs som har samlet sig (godt hjulpet på vej af det gamle Microsoft) og har været med til at gøre den ultra-sløv.

Og samtidigt er browseren blevet meget mere kompatibel med de gængse standarder - stadig ikke helt 100% som Chrome og Firefox med videre, men den er nået meget, meget længere.

Man kunne såmænd godt begynde at beskylde Microsoft for at plagiere Chrome en ehl del - men det vil jeg slet ikke, jeg vil bare glæde mig over at den er blevet til at have med at gøre. Og som udvikler, at man rent faktisk ikke behøver tænke ret meget specielt på IE. (Skal dog lige have undersøgt hvordan den håndterer margin'er.)

Derfor vil jeg også meget hurtigt holde op med at kode specielt for IE 8 og tidligere, og sådan gætter jeg på mange andre udviklere også har det - så se at få opgraderet, hvis du bruger tidligere version af IE! Vi vil af med din browser! Den eneste undkyldning for ikke at opgradere, er hvis du stadig bruger Windows XP eller tidligere operativsystem, som ikke kan køre IE9. (Og i såfald vil jeg foreslå at skifte til Chrome eller Firefox, please!)

Anyway, som man kan høre er jeg behersket glad for IE9. Og jeg er ret glad for Windows 7. Og i det hele taget er jeg blevet meget mere postiv omkring Microsoft og deres måde at være på de senere år.

En del af det skyldes muligvis en ny ledelse. Og nok en endnu større del skyldes, at Microsoft på ingen måde har den monopol-status de havde engang. Det har givet dem en ny ydmyghed og åbenhed - samt at de rent faktisk også leverer nogle udmærkede produkter på det sidste.

Så jeg er meget mere begyndt at se Microsoft som en positiv medspiller i den samlede udvikling. Hvilket er stik i mod hvordan jeg ser deres gamle konkurrenter, Apple. Apple har ganske vist altid været ganske lukkede om deres system - det er ligesom konceptet, at det er dem der betsemmer hvordan tingene er på et Apple-device.

Og det var vel også hyggeligt nok, da de stod som en forfriskende alternativ - men nu hvor de mere og mere indtager en dominerende rolle er det ikke charmerende - nu er det grimt. Og jeg synes det bliver interessant at se, hvor længe deres image som den lidt hippie-agtige / nice design / det er de andre der er onde-image kan overleve.

Jeg tror ikke ret længe. Jeg gætter på at om et par år vil sandheden gå op for de fleste, medmindre Apple rent faktisk lægger stilen om, og laver mere åbne standarder / markedspladser og ikke mindst holder op med at prøve at styre hvad der må være af indhold på deres nydelige tingeltangel.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: