Leoparddrengens
Public Key

fredag den 18. september 2009, kl. 19.18

Er det for indlysende?

Der var et indslag i TV-avisen her 18:30 - om et test-bølgeenergianlæg som skulle sættes op i aften / nat, fra Wave Star Energy.

Og det ønsker jeg dem da alt muligt held & lykke med - ethvert tiltag som kan skabe vedvarende energi må da påskønnes i min optik.

Og de håbede jo at det med bølgeenergi med tiden kan blive lige så stort som vindmølleindustrien. Og det kan jeg da godt forstå de håber på, og det vil da være fint.

Så er det bare jeg tænker: det der anlæg var pænt stort, og skulle monteres på 4 sokler som skulle ned i vandet her i nat. Og mens soklerne var oppe lignede det lidt en miniature-boreplatform - hvorfor ikke bruge det areal som er ovenpå anlægget til at montere en vindmølle på?

Jeg forestiller mig at det meget vil være de samme steder man vil montere havvindmøller, som disse bølgeanlæg. Og infrastrukturen med kabelføring og transformering må være meget det samme. Så ville man ikke kunne spare en hulens masse ressourcer og plads, og opnå større forsyningssikkerhed ved at kombinere de to ting i et anlæg?

Skulle de ikke prøve at snakke med Vestas eller Siemens (som vidst er bedst på havet) om et langsigtet samarbejde og arbejde henimod sådan et kombianlæg?

Det virker næsten for oplagt - så det er meget muligt at der er nogle indlysende grunde til det er en dårlig idé, som jeg bare ikke kan se.

Så jeg tror sgu jeg skriver til dem og foreslår dem det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: