Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 29. april 2009, kl. 22.40

Interessant og lærerig bog


Har i dag afsluttet bogen Private Dancer af Stephen Leather, som jeg varmt kan anbefale.

Den handler om rejsebogsskribenten Pete som i Bangkok forelsker sig i bargirl'en Joy. Men først og fremmest handler den om kulturforskelle mellem vesterlændinge og thailændere, og de forskellige syn på penge, sex, prostitution, familie og ære. + sikkert lidt mere.

Utroligt overbevisende fortalt, og jeg følte jeg lærte en hel del. Opbygningen er ret interessant, jeg mindes ikke jeg har stødt på den så gennemført før; hele bogen er fortalt i første person, men personen historien ses igennem skifter - Pete og Joy er selvfølgeligt gennemgående, men også mange bipersoner inddrages, så man får et multifaceteret billede af historien, og virkeligheden i et red-light district i Bangkok. (I starten kom jeg en del til at tænke på teksten til human League's Don't You Want Me på grund af opbygningen.)

På forsiden er skrevet et uddrag af anmeldelse fra Pattaya Mail: "Should be compulsory reading for all first-timers to Thailand"; jeg har aldrig selv været der, men jeg kan godt forestille mig det kan være en rigtig god idé. Især som mandlig besøgende.

Men den kan altså også anbefales hvis man bare vil være lidt klogere, eller læse en god historie.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: