Leoparddrengens
Public Key

fredag den 1. maj 2009, kl. 23.06

Spread the Disease

Kan ikke rigtigt slippe den tanke omkring det her H1N1 Influenza A, aka svineinfluenza, at det ville være en fordel hvis den bliver spredt i verden hurtigst muligt.

Ikke så meget af medicinske årsager - der ville det måske være en fordel at få mulighed for at studere den så længe som muligt, inden den er en reel epidemi. Men når den nu rent faktisk ikke er mere farlig end den tilsyneladende er, så er jeg bange for de økonomiske skadevirkninger der kan opstå hvis hele verden går i selvsving og forsøger at isolere sig - og i øvrigt får svinebesætninger slået ned, eller blot boykotter svinekød. (Eftersom en del af influenzaen stammer fra fugle kunne man iøvrigt ligeså godt aflive alt fjerkræ, og stoppe for import af det samtidigt.)

Hvis/når sygdommen bliver spredt jævnt vil der ikke længere være noget formål med forsøg på sådan isolation. Og vi vil blot have endnu en influenza-epidimi; måske en anelse hårdere end normalt, fordi der ikke er mange med antistoffer i forhold til den.

Den reelle fare er vel, hvis den skulle gå hen og mutere yderligere, og blive dødeligere - men det kan vel som sådan også ske med kendte influenzaer?

Synes i øvrigt det er sødt med en del af de forholdsregler der bliver taget - såsom i Mexico, hvor man vasker hænderne i anti-bakteriel creme når man har været udenfor. Bare synd det nok ikke har den særlig store inflydelse på en virus...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: