Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 4. december 2008, kl. 20.49

Barings Bank

Apropos IT Factory husker jeg filmen Rogue Trader som ganske god (selvom jeg kan se den får ret lave karakterer på IMDb). Den handler om kollapsen af Barings Bank, som daytraderen Nick Leeson (spillet af Ewan McGregor) egenhændigt stod for.

For hans vedkommende handlede det mest om et coverup; han tabte penge, og det måtte ikke opdages, så han skjulte tabet (såvidt jeg husker via en fiktiv kundekonto) - mens han desperat prøvede at lave andre handler for at udligne tabet - og det hele accelererede; mens han fremstod som gulddrengen, postede han flere og flere penge ind i et sort hul.

Nu er det blevet meget populært at fremstille Stein Bagger som psykopat, men mit gæt er nok snarere at historien er meget lig denne; og det hele sandsynligvis mere handler om et coverup af at han ikke var gulddrengen han fremstod som. Jeg vil ikke blive overrasket hvis det viser sig at pengene simpelthen er tabt, og hans egen personlige vinding er meget begrænset. Det er faktisk sådan jeg synes det plejer at være i langt de fleste af den slags sager.

Men som Albert Einstein siger i indledningen til Red Alert: Time will tell... sooner or later, time will tell.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: