Leoparddrengens
Public Key

mandag den 5. december 2011, kl. 12.25

Hvorfor bager de ikke bare kage?

Kloge Marie Bræk Olsen ses her i færd med at løse fattigdomsproblemer i Danmark - hvilket er ret enkelt, for der er jo ingen fattige. Har netop med sin fjerpen på papir nedfældet: Giv en mand et brød, og han er mæt en dag. Giv ham en pakke gær, og han er oppustet resten af livet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

jeg syntes faktisk has pointere ganske godt at de såkaldte fattige i dk, ikke er fattige..
Og Clements eneste "gode" argument, at flygtninge på starthjælp er fattige... danskere? Hvsi de er eksemplet på en fattig dansker så har vi ikke fattigdom i dk.. og da slet slet ikke når unde studerende på su ikke regnes med som fattige

Leoparddrengen sagde ...

Lad mig starte med at slå fast, at jeg faktisk ikke har set programmet - kan bl. a. ikke holde Clement ud. Og syntes i det hele taget den diskussion om fattigdom - fra begge sider - har været en pseudodiskussion, og torskedum at høre.

Så jeg kender kun til det fra omtalen på dr.dk (linket). Det med at bage sit eget brød synes jeg så bare er så snotdum en udtalelse, at jeg ikke kunne lade den ligge. For det første fordi han lægger sig så tæt på maria-Antoinette, og for det andet fordi seleve tanken om at man sparer penge ved at bage brød selv er idiotisk.

(Jo, det er muligt man gør hvis der er tale om et eksotisk sibirisk grøftebrød, eller Agnes Cupcakes, men fandme ikke et hvidt toastbrød som ofte vil være hvad den fattige - når nej, det må jeg ikke kalde det - mindrebemidlede går efter.)

Så meget om selve indlægget og brødet.

At du åbenbart ikke synes der er fattigdom i Danmark fordi eventuelle fattige ikke er danske statsborgere - er et argument jeg slet ikke forstår (logisk), og som jeg ærligt talt er lidt chokeret over.

Hvorfor studerende eventuelt ikke skal regnes med ved jeg ikke, det kan jeg ikke se nogen grund til.

Men hvis jeg kort skal skitsere hvad jeg egentlig mener om diskussionen: Jeg tror det er endog meget svært at finde nogen på kontanthjælp, som man kan kalde decideret fattige. Hvis vi ser det som at skaffe mad dagligt, eller lignende meget basalt.

Men der er masser af mennesker som er fattige, i Danmark. Som har problemer med det. Det skyldes bare ikke kontanthjælpens størrelse, men at de af den ene eller den anden grund ikke kan passe ind i det kommunale system, ofte på grund af psykiske problemer. Det ved jeg for jeg har selv været der.

Det ved jeg ikke hvad løsningen er på, desværre. Jeg vil ikke begynde på noget med at det er samfundets skyld, og det er ikke fordi der nødvendigvis skal flere penge til.

Men at sige at der ikke er fattigdom i Danmark skal man være blind og døv for at mene.