Leoparddrengens
Public Key

fredag den 9. december 2011, kl. 00.21

Hvorfor melder folk sig ikke som bloddonorer?

Dagens spørgsmål i GivBlod-pakkekalenderen, handler om hvordan det dog kan være at folk ikke melder sig som bloddonorer.

Jeg troede egentligt, da jeg så spørgsmålet, at det havde noget med nåle at gøre, for det kan jeg huske som et af de første spørgsmål fra sidste år - at især mænd var bange for nåle. Det var der endda lavet en udmærket video på grund af:


Men ved nærmere eftertanke kunne jeg da godt huske, at de dengang bad folk fortælle hvorfor man ikke blev donor. Jeg gav endda selv link til spørgeskemaet.

Og det må være det der er basis for dagens spørgsmål, for de 3 svarmuligheder har ihvertfald ikke noget med nåle at gøre: De ved ikke hvordan man tilmelder sig som donor, de er ikke blevet personligt kontaktet af blodbanken - eller de tror det er en lukket klub.

Jeg gættede på, at de fleste svarede, at de ikke vidste hvordan man tilmelder sig. Og det viste sig at være rigtigt. Jeg synes det lyder som en lidt nem forklaring, for i vores tidsalder skulle det ikke være svært at finde ud af hvor og hvordan.

Men hvis man gerne vil, men ikke ved hvordan, så synes jeg da man skal se nærmere her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 kommentarer:

Ibs sagde ...

Jeg synes egentlig, alle tre svar lugter lidt af manglende engagement. Det kræver ikke det store at finde ud af, hvornår man kan/ikke kan blive donor. Min helt egne teori er, at folk - som med så meget andet - ikke lige får det gjort, ikke gider, ikke kerer sig om det eller tænker, at det jo ikke gør noget, at netop dé ikke donerer...

Leoparddrengen sagde ...

Sandt nok - jeg er bare ikke klar over om de andre svarmuligheder var opfundne til kalenderen, eller reelle.

Det er da heller ikke fordi jeg selv skal være for hellig - jeg havde ikke skænket det at være donor en tanke, før jeg var sidst i 30'erne, og der - vistnik ved en fejl - dumpede et donorblad ind af min brevsprække, som jeg i kedsomhed læste. Og pludselig tænkte, hvorfor ikke...?