Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 7. september 2011, kl. 01.22

Sådan får du links til at åbne i nyt vindue fra Blogger

Et spørgsmål jeg lige blev stillet: Hvordan får man i blogger et link til at åbne i et nyt vindue?

Det kræver en lille smule html. Lad os for eksempel sige vi ønsker at linke til Venstres Nye Hvalplakat, som jeg udgav for ikke så længe siden, men gerne vil have til at åbne i eget vindue. Så laver man først et link som sædvanlig. Som dette.

Bagefter går man i HTML-mode, ved at klikke på Rediger HTML-fanebladet.

Her finder man linket, som vil bestå af <a href="url">dette</a>. Se også her for mere forklaring - som ganske vist handler om kommentarer, men det er det samme når vi roder i html.

Hemmeligheden er så, at man tilføjer et target="_blank" efter url'en. Så der kommer til at stå <a href="url" target="_blank">dette</a>. Så åbner linket altid i et andet vindue - eller i moderne browsere i det mindte i nyt faneblad (det kan være lidt forskelligt).

Man kan også navngive sit vindue - lad os sige man vil vise opskrifter særskilt, men vil ikke åbne nyt vindue hvergang en besøgende vil se ny opskrift, man vil bruge det samme vindue/faneblad. Så kan man skrive: <a href="url" target="opskrift">dette</a> - det navngiver et vindue/faneblad "opskrift" og første gang vil det blive åbnet som nyt; senere klik på et link som åbner et "opskrift"-vindue vil så fornye indholdet, istedet for at at åbne et helt nyt. Som den besøgende hurtigt kan blive træt af.

Og her er så et eksempel på det oprindelige link - som åbner i eget vindue/faneblad.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: