Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 28. juni 2014, kl. 13.34

Sådan træner du din drage 2 - en anmeldelse

Den yngste var qua sit Anders And-abonnement blevet inviteret til gallapremiere på Sådan Træner Du Din Drage 2, og den var vi så til i Imperial her til formiddag. (Den får officiel premiere for pøblen på torsdag den 3. juli.)

Vi havde behørigt varmet op, og i ugens løb set 1'eren - som ingen af os havde set før. Det var ganske fornuftigt, for meget i filmen ville have givet en del mindre mening uden forhåndskendskab til Berserkøen, og dens forhold til drager. (Den yngste kendte dog universet fra tv-serien Dragerytterne fra Berserkø, som er lavet efter 1'erens succes. Men jeg var blank.)

Der er siden første film gået 5 år - både i virkeligheden og i filmen. Derfor var det da også lidt pudsigt, at publikum her var Anders And-abonnenter og deres forældre. For min fornemmelse var klart at rigtigt mange af børnene aldersmæssigt lå under målgruppen.

Hikke er nu en ung mand, og har fået en del mere selvtillid end han havde i første film. Faktisk er han blevet decideret cool. Men han har stadig problemer med de der samtaler med sin far, som ikke rigtigt lytter til ham. Og høvding har han ikke synderligt lyst til at blive - han vil hellere udforske verden, sammen med sin Natskygge-drage, Tandløs.

Og det er på en af disse ture, han opdager at Berserkøen ikke er de eneste, som har et forhold til drager - han hører om en grum fyr, som fanger og undertvinger sig drager. Og får den idé at han kan få vist denne, at man kan leve fredeligt med drager - ligesom han i sin tid fik vist befolkningen på Berserkøen.

Det er desværre ikke helt så enkelt som så. Jeg vil ikke røbe mere om handlingen, men der skal ihvertfald gøres nogle opdagelser - om både Hikke selv, og om Drager, inden der kan være mulighed for at det hele ikke vil ende helt galt.

Historien er i perioder ganske mørk fantasy - der kan findes klare paralleller til Star Wars 4 og især 5, samt lidt Ringenes Herre. Det, blandet med mere traditionelt fjollet animation, samt opbremsninger hvor filmen vil være dybere, kan godt gøre indtrykket noget skizofrent. Og en af grundene til at jeg ikke mener den er egnet til alt for ung målgruppe. (Jeg ville sige fra 8 og op, og i virkeligheden tror jeg voksne får mest ud af filmen.)

Men jeg syntes det er ret fed film - og ærgrede mig over at den ældste ikke havde lyst til at komme med, for den ville have passet bedre til ham.

Animationen er fuldfed, men det behøver man jo næsten ikke sige nu om dage. Og 3D fungerer godt sammen med drageflyvningen.

God animation, fin klassisk fantasy historie med mørke sider, rejse, drager - what's not to like?

Well, ikke ret meget. Men helt op & ringe kommer jeg ikke. Der er lige nogle steder undervejs, hvor historien går vel rigeligt i stå. Og så blev jeg også en anelse irriteret på et par af de danske stemmer til de voksne, mandlige vikinger - der simpelthen er lige vel utydelige. (Ellers er de danske stemmer fine.)

1'eren havde det samme problem. I det hele taget vil jeg sige det sådan - hvis man kunne li' etteren, og måske er blevet et par år ældre - så er 2'eren bestemt værd at fortsætte med, der er endnu mere at hente her.

Hvis man ikke ved om man kunne li' 1'eren, fordi man ikke har set den, så vil jeg foreslå man får set den hurtigst muligt, hvis man er til fantasy. Og så finder ud af om man ikke også skal se 2'eren.

På en skala op til 6 får den en stor 4'er fra mig. Og jeg skal klart se næste når den kommer om et par år - jeg har en god fornemmelse af hvad den vil handle om.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: