Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 24. september 2013, kl. 13.56

Tip: Undgå kalenderspam i din Google Calendar

Et nyt smuthul for spammers og scammers til at få din opmærksomhed, og overtale dig til at købe de der viagra-piller fyldt med pullimut som du så længe har sukket efter, er at oprette deres spam som del af din Google Calendar.

På den måde kan du få spammen to gange: som notifikation når tiden for "begivenheden" oprunder, og når du er inde i kalenderen.

Der er grundlæggende 3 måder dette kan være sket, som jeg her gennemgår, men de første metode er med garanti den mest udbredte, da den er meget enkel. Heldigvis er den også enkel at stoppe.

1. Luk for at alle og enhver kan invitere til begivenheder
Som default er der åbent for at alle kan oprette en event, ved at invitere dig til den - alt det kræver er din email-adresse. (Jeg gætter på denne default muligvis laves om på et tidspunkt ...)

Så det skal du lukke af for. Inde i Google Calendar klikker du på tandhjulet oppe til højre, og vælger Indstillinger.


I Kalenderindstillingerne du kommer til, finder du mod bunden knappen Føj automatisk invitationer til min kalender - den retter du til Nej, vis kun invitationer jeg har svaret på.

(Du kan også vælge midterste punkt - så undgår du notifikationer, men tillader stadig at de optræder i din kalender - hvis du gerne vil bevare den mulighed.)

Bum. Det udrydder med ret stor sandsynlighed fremtidig kalenderspam. Der er dog også andre muligheder for at det kan komme:

2. Check du ikke har givet uønskede apps eller sites adgang
Det gælder sådan set for alt hvad der vedrører din Google-konto, ikke blot din kalender, at du kan være kommet til at give nogen adgang, som egentlig ikke skulle have haft. Eller at adgangen måske var fin nok, men dem du har givet adgangen til så siden er blevet hacket.

Så det kan være en god idé at gennemgå hvem og hvad der egentlig har adgang til de forskellige områder af din Google-konto.

Det gør du ved at klikke dig ind på din Google-konto, ved at vælge dropdown'en
øverst til højre, og vælge Konto.

Under din konto vælger du punktet Sikkerhed - i bunden af siden vælger du så Tilknyttede applikationer og Websites.

Hvis noget ser skummelt ud, kan du så klikke Tilbagekald Adgang.

3. Du har delt din kalender
Hvis du har delt adgangen til din kalender, kan spammen i princippet også stamme fra dem du har delt med. Hvis du har mistanke om det, må du få dem til at gå deres indstillinger i gennem. Eller stoppe med at dele kalenderen med dem.

Jeg håber det virker - tak til Amit Agarwal hvis indlæg hjalp mig til at finde første del af forklaringen

[Opdatering:] @dortetoft - hvis spørgsmål var den oprindelige årsag til jeg undersøgte fænomenet med kalenderspam - har efterfølgende også blogget om emnet - samt om hvor smart eller usmart opbygningen af vores given rettigheder til apps med videre i grunden er.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: