Leoparddrengens
Public Key

søndag den 25. september 2011, kl. 00.15

Underskriftindsamling for at Ripa kan blive i Danmark

Jeg har startet en online underskriftindsamling for at Ripas sag - og andres som hendes - skal kunne afgøres på en mere human måde end tilfældet tilsyneladende er i dagens Danmark.

Så - kære Læser - vil du ikke nok gakke derhen, og give din underskrift? Og meget gerne sprede links til Indsamlingen på Twitter, Google+ etc. - hell, selv på Farcebook, hvis du skulle bruge det.

Her er teksten man skriver under på:

På grund af en lov vedtaget i 2004, som partierne VKO og S stod bag, er en del børn kommet i klemme, hvis de ikke er kommet sammen med deres forældre til Danmark - de kategoriseres som "ikke integrerbare", og udvises derefter af landet.

Mest grotesk rammer dette nu 8-årige Ripa, som står til udvisning til Bangladesh. Hvor hun ganske vist har en mor, men denne kan/vil ikke tage sig af hende, da hun er blevet gift igen - og den lokale kultur gør at hun ikke kan tage børn fra tidligere ægteskab med i sin nye familie. Det kan man mene om hvad man vil, men det er under alle omstændigheder ikke Ripas fejl, at kulturen er sådan.

I Danmark lever hun med sin far, og dennes nye kone, og deres fælles barn. Og alt fungerer tilsyneladende fint - hun går i skole og fritidshjem uden problemer, på trods af at hun altså åbenbart er uintegrerbar.

Men systemet har talt - Ripa skal udvises, og der er ikke flere appelmuligheder. Udover hvis vi danskere gør opmærksom på at det er helt forkert - og politikerne tvinges til at få øjnene op for det åbenlyst forkerte.

Og begynder at overholde den børnekonvention vi har forpligtet os til, hvor blandt andet Artikel 3, Stk 1 siger:
"I alle foranstaltninger vedrørende børn, hvad enten disse udøves af offentlige eller private institutioner for socialt velfærd, domstole, forvaltningsmyndigheder eller lovgivende organer, skal barnets tarv komme i første række."

Ved at skrive under her, viser du at du tager afstand fra et System som kan finde på at udvise en 8-årig pige på den måde, og opfordrer på det kraftigste lovgivere og udøvere til at finde andre løsninger og til at de overholder internationale konventioner.

Henvisninger:

Omtale i DR1 AftenShowet:
http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet/Artikler/2011/09/19091345.htm

Blogindlæg: Er det vores land?
http://blog.leoparddrengen.dk/2011/09/er-det-vores-land.html

Blogindlæg: Man kunne jo forestille sig:
http://labeet.dk/children/man-kunne-jo-forestille-sig-5/

Blogindlæg: Hvad skal Ripa udvises til?
http://x-hund.dk/2011/09/hvad-skal-ripa-udvises-til/

Blogindlæg: Børn af udlændinge er ikke velkomne i Danmark...
http://udsigt.wordpress.com/2011/09/21/born-af-udlaendinge-er-ikke-velkomne-i-danmark/

Følg også diskussion om sagen på Twitter, under hashtagget #RipaiDK ( http://twitter.com/#!/search?q=%23ripaidk )

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: