Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 20. september 2011, kl. 22.51

Er det vores land?

Er det virkelig det Danmark vi vil leve i, som kan finde på at udvise en 8-årig pige til Bangladesh? Hvor det er uvist hvem som vil tage sig af hende - om nogen?

Fra et hjem i Danmark, hvor hun bor med sin far og dennes nye kone. Et hjem som tilsyneladende fungerer fint. Pigens eneste brøde er, at hun ikke kom tidligt nok til Danmark - og at myndighederne da hun kom som 6-årig, ikke mente hun kunne integreres, fordi kulturforskellen var for stor. (What the fuck - hvordan kan kulturforskellen nogen sinde blive for stor for en 6-årig? Nå, jeg glemmer at vi taler Udlændingeservice.)

Loven, som gør at hun kan udvises, er hvis man skal være meget diplomatisk, i bedste fald elendigt formuleret. I virkeligheden er den blevet til for at please DF, og meget tragisk gik Socialdemokraterne dengang med, i deres iver efter at vise at de ikke skulle stå tilbage for VKO på udlændingeområdet.

Det har mange siden lidt under, men mest vanvittig er muligvis Ripas sag. Som vel også kommer på det mest ubelejlige tidspunkt for Socialdemokratiet, lige som de skal til at overtage regeringsmagten. Jeg håber dog at de vil gribe chancen, og vise at det ikke længere er DF der sætter kursen (de må også have kunnet se at der blæser andre vinde i dag, end for 7 år siden, udfra valgresultatet), og sørger for at at beslutningen genovervejes administrativt.

Hvis de mangler en undskyldning for det, er det ikke svært: Vi har ratificeret FNs Børnekonvention i 1991, og man behøver blot henvise til Artikel 3, stk 1:
I alle foranstaltninger vedrørende børn, hvad enten disse udøves af offentlige eller private institutioner for socialt velfærd, domstole, forvaltningsmyndigheder eller lovgivende organer, skal barnets tarv komme i første række.
Længere burde den sådan set ikke være. For vi får vel forhåbentligt nu, en regerings som rent faktisk har tænkt sig at overholde de internationale konventioner vi har tilsluttet os - i modsætning til den afgående?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: